GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-08-2023 16:02

Başkan Alan: 'Eğitim Sektöründe Büyüyen Maliyetler ve Öğrenci Ücretlerinin Sınırlamaları Zorluk Yaratıyor'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Üyesi Tuba Demirkıran, Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ile bir araya gelerek özel eğitim sektörünün sorunlarını aktardı.

Başkan Alan: 'Eğitim Sektöründe Büyüyen Maliyetler ve Öğrenci Ücretlerinin Sınırlamaları Zorluk Yaratıyor'

Maliyet artışlarına karşın destek programlarının olmayışı sektörü zora sokuyor.

Görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Eğitim sektörü, öğretmen ve personel maliyetlerinin hızla arttığı bir dönemden geçiyor. Ancak öğrenci alım ücretlerinin sınırlı tutulması, sektörde çeşitli zorluklara neden oluyor. Yayın desteğinde yaşanan artan maliyetler, eğitim kalitesinin düşmesine ve sektörde olumsuz sonuçlara yol açıyor.

Özellikle son yıllarda, öğretmen ve personel maliyetleri neredeyse 4 katına çıkmış durumda. Eğitim kurumları, nitelikli öğretmenleri çekmek ve mevcut öğretmenleri elde tutmak için daha fazla finansal yükü üstleniyor. Ancak bu maliyet artışları, öğrenci alım ücretlerinin sınırlı tutulmasının da etkisiyle, eğitim kalitesi ve kaynakların yeterliliği konusunda sıkıntılar doğuruyor.

 

Yayın desteği, eğitim kurumlarının temel giderlerini karşılamada önemli bir rol oynuyor. Ancak artan maliyetler nedeniyle, eğitim kurumları bu maliyetleri velilere yansıtmak zorunda kalıyor. Bu da eğitim hizmetlerine erişimde zorluklar yaşanmasına neden oluyor.

 

Buna ek olarak, eğitim sektörüne yönelik olarak KOBİ Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) benzeri kuruluşlardan herhangi bir destek sağlanmıyor. Diğer sektörlerde olduğu gibi, eğitim sektörünün de gelişimi ve sürdürülebilirliği için finansal destek mekanizmalarının oluşturulması gerekiyor.

Hibe ve kredi desteği konusunda da eğitim kurumlarına yönelik herhangi bir program bulunmuyor. Bu durum, eğitim kurumlarının yenilikçi yaklaşımlarını geliştirmesini ve kaliteyi artırmasını engelliyor. En kısa sürede bu problemlerimizi raporlaştırıp, icra makamları ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin