GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-07-2023 21:50

BAŞKAN ALAN: ''KDV ZAMMI VE MTV EK VERGİSİNDEN MUAFİYET TALEP EDİYORUZ''

Elazığ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Cemal Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Alan, KDV zamları ve MTV ek vergisinden muafiyet talep ederken, Mücbir sebep süresinin yıl sonuna uzatılması gerektiğini ifade etti.

BAŞKAN ALAN: ''KDV ZAMMI VE MTV EK VERGİSİNDEN MUAFİYET TALEP EDİYORUZ''

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Elazığ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Cemal Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, odamıza yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı odam ve yönetimim adına sizlere teşekkür ediyorum. Ziyarette yapmış olduğumuz istişarelerde bugün itibariyle yapılan KDV'nin çok ciddi sıkıntılar doğuracağını, zaten çok ciddi ekonomik bir sıkıntı içerisinde olan işletmeler bu zamlardan dolayı daha da tedirgin olmaya başladılar. Zamların yapılmasında bir sıkıntı yok ancak bir şekilde üyelerimizin sıkıntılarını gidermek için umarım hükümetimiz bazı kararlar alır. Bu sıkıntıların giderilmesi için ile ilgili yetkili mercii olan Sayın Milletvekillerimizin devreye girmesini talep ediyoruz.

Aynı zamanda takdir ederseniz Elazığ’ın da içlerinde bulunduğu 11 İlimiz mücbir sebeplerden yararlanıyordu. Mecbur sebep kapsamının kısa bir zaman içerisinde biteceğini biliyoruz. Bu sürenin Aralık ayının sonuna kadar uzatılmasını Sayın Milletvekillerimizden talep ediyoruz. Bu çok önemli bir konu. İnşallah bunun da müjdesini sayın vekillerimizden bekliyoruz. 11 ilimizin STK Başkanlarıyla görüşme halindeyiz. Tabii takdir edersiniz bizler talep makamıyız, icra makamında kendileri. Bizler İş Dünyasından almış olduğumuz sorumluluk nedeniyle hatırlatıcı görev olarak kendilerine arz ediyoruz.

Depremden dolayı burada esnaflarımız, belediyedeki müstecirlerimiz sıkıntı yaşadılar. Mücbir sebep nedeniyle belediyemizin kira anlamında yardımcı olmasını Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’ndan talep ediyoruz.

Kıymetli Elazığlı hemşehrilerimiz, şehrimizin, problemleriyle ilgili konuşma ihtiyacı duyuyoruz. Geçmiş dönemde çok kıymetli görev yapmış Elazığlı milletvekillerimize ilimizin sorunları ile problemler olduğu zaman Sayın milletvekilerimize sorunlarımızı problemlerimizi bir şekilde arz ediyorduk. Çözüm noktasında da onlar gerçekten de bize yardımcı oluyorlardı. Depremle ilgili sorunlarla güzel çalışmalar yaptılar. Şu an sayın vekillerimiz makamda oturuyorlar, Allah yardımcıları olsun, güç versin, kuvvet versin, Deprem bölgesinde en azından motorlu taşıt vergisinden muaf tutulmasını istiyoruz. Netice de bu illerimiz büyük bir afet geçirdiler.

Yine Mali Müşavirler Odamızla yapmış olduğumuz görüşmelerde ve bize gelen Oda üyelerimizin anlatmış olduğu sıkıntılar içerisinde deprem sebebiyle kapı numaralarının değişmesi çok ciddi bir sıkıntı oluşturmakta. Elazığ'da bu konuda çok ciddi mağduriyetler var. bu mağduriyetleri de hem Sayın Belediye Başkanımıza, hem de Sayın Milletvekillerimize iletiyoruz. Bu konular ile alakalı deprem geçirmiş ilimize çözüm üretirlerse bizler iş dünyası olarak kendilerine teşekkür ederiz. Ziyaretlerinden ötürü hepinize teşekkür ediyorum.'' Dedi.

AdminAdmin