GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-07-2023 12:28

Başkan Alan: ''Sn.Cumhurbaşkanımıza Deprem Bölgesine göstermiş olduğu hassasiyet sebebiyle teşekkür ediyoruz''

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Mecliste kabul edilen torba kanun teklifinde yer alan mücbir sebep hali ilan edilen 11 ilin MTV ek vergisinden muaf tutulmasını sevinçle karşıladıklarını ifade etti.

Başkan Alan: ''Sn.Cumhurbaşkanımıza Deprem Bölgesine göstermiş olduğu hassasiyet sebebiyle teşekkür ediyoruz''

Taleplerimizin dikkate alınması bizleri sevindirdi

Elazığlı hemşerilerime en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle Elazığ'ımıza bir müjde vermek istiyorum. 7 Temmuz günü burada yapmış olduğumuz açıklamada motorlu taşıtlar vergisi ve mücbir sebeple ilgili basına bir açıklama yapmıştık. Çok şükür bunun semeresini almış bulunmaktayız. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen torba yasası kanunu kapsamında Elazığ'ın motorlu taşıtlar ek vergisinden muaf tutulmasını büyük bir memnuniyetle Elazığlı hemşehrilerimize duyurmak istiyorum.

Bu ne demek? TÜİK verilerine göre 2022 yılında Elazığ’daki motorlu taşıt sayısı 140 bin. Bunu çok basite indirerek ifade etmek istiyorum. Vergi miktarını 1000 (BİN) Tl olarak kabul edersek, 140 Milyon para Elazığ'da kaldı.

Hatırlarsanız biz Elazığ’ı afet bölgesine dahil ettiğimiz zaman bazıları bizi eleştirmişti. Işte efendim afet bölgesine dahil oldu da ne oldu? Elazığ neden faydalandı? Işte ben o arkadaşlara sesleniyorum. Afet bölgesine dahil olmasının mükafatı bu.

Hiç kimsenin Elazığ’ı germeye hakkı yok, izin vermem!

Şu an Elazığ 140 milyon rakam gibi bir para Elazığ'da kalıyor. Bazı STK temsilcileri de, maalesef bunu döne döne söylüyorum. Şehri germek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ikinci OSB'yle ilgili ne yapıldı? Yatırım iklimi yok vesaire. Ben de kendisine diyorum ki be adam gel işin yetkililerinden işi öğren. Ikinci OSB’de 6 ay içerisinde neler yapıldı? Ne yatırımcılar gelip şu an yatırım için sıraya girdiler? Kendi çıkarların için, kendi menfaatlerin için, kendi egoların için Elazığ'ı germe!

Hiç kimse Elazığ'ı germesin, hiç kimsenin de Elazığ'ı germeye hakkı yok. Buna da ben asla izin vermem. Müsaade etmem. Bunu da herkes böylece bilmiş olsun. Ben bu vesileyle Sayın Milletvekillerimize, Sayın İl Başkanımıza, Sayın Belediye Başkanımıza Çok teşekkür ediyorum bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı. Minimum 140 milyon para Elazığ'da kaldı. Biraz önce bir kamyoncu arkadaşımız esnafımız, iş adamımız odamızı ziyarete gelmişti. Bize ifadesi başkanım benim dört tane kamyonum vardı. Her kamyonun 4.500 TL. ( dört bin beş yüz) Şu an ben dört kamyondan 25 bin lira karlı çıktım. Allah sizden yüz bin defa razı olsun.

Elazığ'da güzel şeyler oluyor, güzel şeyler olmaya da devam edecek. Bu memleketimizi germeyelim. Memleketimizde Allah'ın izniyle güzel işler olacak. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İfadelerini kullanarak Mücbir sebep kapsamının da yıl sonuna kadar uzatılması konusunda müjde beklediklerini ifade etti.

AdminAdmin