GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-10-2023 11:53

Başkan Gürkan:İlimizin yıllardır beklediği "Yeni Sanayi Sitesi" süreci başlamıştır

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (MÜSİAD) Tekin Gürkan, Elazığ yeni sanayi sitesi yeri ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Başkan Gürkan:İlimizin yıllardır beklediği

MÜSİAD Elazığ Başkanı Tekin Gürkan, 1967 yılında yapılan ve ilimiz sanayi kültürüne çok önemli değer katan Merkez Küçük Sanayi Sitemiz, yetiştirmiş olduğu ustalar ve sunduğu hizmetlerle bölgenin değerli sanayi altyapısının olduğu bir bölgedir. Sanayi sitemiz artan nüfus ile birlikte artık şehrin bugünkü yükünü kaldıramaz hale gelmiş olmasından dolayı, Şehrin ekonomisine, istihdamına ve sosyal hayatına çok önemli bir dinamizm kazandıran Sanayi Sitemiz, bugün artık gelişen teknolojiler, yeni iş yapma süreçleri, artan nüfus ve ekonomik gelişmeler ışığında yeniden yapılanması zorunlu bir ihtiyaç olmuştur. Elazığ MÜSİAD olarak bu konu ile alakalı her zaman ve her yerde yeni modern sanayi sitesinin yapılması konusunda görüş bildirerek talepte bulunduk.

 

Yaşanan gelişmeler sonrasında, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı tarafından Sanayi sitesi yapımı amacı ile 952.539 metrekare alan 2018/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı MERA komisyonunca uygun görüldüğü" açıklanmıştır. İlimizin yıllardır beklediği "Yeni Sanayi Sitesi" süreci başlamıştır.

Bu gelişmenin ilimize hayırlı olmasını ve emeği geçen, Ak Parti Elazığ Milletvekillerine, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ve Ak Parti İl Yönetimine teşekkür ederim.

AdminAdmin