GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-05-2021 11:57

Başkan Karataş'tan 19 Mayıs Mesajı

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Karataş'tan 19 Mayıs Mesajı
"

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

 

"Kurtuluş Savaşı’ndan Lozan Barış Antlaşması’na uzanan süreçte, itilaf devletlerinin toprakları terk etmesi, kapitülasyonların kaldırılması ve yeni Türk Devleti’nin uluslararası alanda resmen tanınması ile sonuçlanan uzun soluklu süreç Türk milletinin şanlı tarihinin en önemli parçası olmuştur.
Samsun’daki dirilişle başlayan ve bugünkü güçlü Türkiye’ye uzanan tablodan rahatsız olan güçler 101 yıl sonra bile rövanş alma gayretinde olmuştur.Teröristler, terör seviciler ve yok etme üzerine kurulu bir dünya inşa etme gayretinde olan dış güçlerin, şer yuvalarının eli, kolu topraklarımıza uzanamayacaktır. Sınırlarımızda, sınır ötesinde tek bir terör unsuru kalmayana dek mücadelemiz sürecektir. 1919 ruhu ve kararlılığı ile bu mücadeleye sahip çıkıyoruz.
Covid-19 pandemisi, milletin geleceğini yoğuran bilim ordusunun, kıymet ve kutsallığını bir kez daha hatırlamamıza vesile olmuştur. Bilimsel tıp, tüm dünyanın en önemli gerçeği olmuş, sistemli ve bilimsel araştırmalar yapan ulusal kurumların önemi pandemi ile belirginleşmiştir. Başta Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, NATO gibi uluslar üstü örgütlerin pandemideki verimsiz ve yetersiz rolleri göstermiştir ki, pandemi sonrası yeni dünya düzeninde Ulus devletler yükselişe geçecektir. 
Şahsım ve Sendikamız adına, başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Milli birlik ve beraberliğimizi daha da perçinlediğimiz bu zor günlerde, bayramımızı salgın tedbirlerinden taviz vermeden, her zamankinden daha büyük gurur ve coşku ile kutlamayı diliyorum."

AdminAdmin