GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-06-2023 13:04

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıkların önemli ölçüde tamamlandığı kurban satış ve kesim alanlarında incelemelerde bulundu.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Başkan Şahin Şerifoğulları, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban satış alanını, satıcıların ve kurban almaya gelen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda düzenlediklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımızın ibadetlerini en iyi koşullarda gerçekleştirmeleri amacıyla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bayram süresince ilgili ekiplerimizle vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız.  Vatandaşlarımız da gönül rahatlığıyla kurban kesim alanımızda kurbanlıklarını kesebilecekler. Vatandaşlarımızdan çevre temizliği konusunda hassasiyet göstermeleri ve belirlenen alan dışında kurban kesiminin yapılmaması hususunda hassasiyet bekliyorum. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu, bereketli ve paylaşım ruhunun kuşattığı bir bayram diliyorum.”
ELAZIĞ BELEDİYESİ, KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR
Elazığ Belediyesi 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak Kurban Bayramı öncesinde halk sağlığının korunması, çevresel kirliliğin oluşmaması ve vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri amacıyla hazırlıklarını sürdürüyor. 
Kurban Bayramı hazırlıkları doğrultusunda Hicret Mahallesi Güney Çevre Yolu, yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali arka kısmında 20 dönüm alan üzerinde kurban satış ve kesim alanı oluşturuldu. 
Sadece küçükbaş hayvan satış ve kesiminin yapılacağı alanda sürdürülen hazırlık çalışmaları kapsamında mevsimsel koşullar dikkate alınarak gölgelendirme çalışması gerçekleştirildi. Kurban satış ve kesim noktalarında zemin çalışması, kesim askı demirlerinin yerleştirilmesi, konteyner lavaboların hazırlanması, aydınlatma çalışmaları, kurban satış ve kesim noktalarına 6 adet su deposu kurulması ve su tesisatı çekilmesi ile 86 adet hayvan padoku kurulması çalışmalarında sona gelindi. 
Kurban kesim alanında hayvan kesimi, dini kuralların gerektirdiği koşullar çerçevesinde, hijyenik kurallara uygun olarak kasaplar tarafından gerçekleştirilecek. 
ELAZIĞ BELEDİYESİ BAYRAM SÜRESİNCE ALANDA KESİNTİSİZ HİZMET SUNACAK
Vatandaşların ibadetlerini uygun ve hijyenik koşullarda gerçekleştirmesi amacıyla Elazığ Belediyesi ekipleri bayram süresince alanda kesintisiz hizmet verecek. 
Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan alanda veteriner hekimler gerekli kontroller için bayram süresince hizmet verirken, vatandaşların güven içinde alış-veriş yapmalarını sağlamak için Zabıta ekipleri görev başında olacak. Vatandaşların ibadetlerini hijyenik koşullarda gerçekleştirmeleri için de Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bayram süresince çalışmalarını kesintisiz sürdürecek. Temizlik ekipleri kurban satış ve kesim alanında bayram süresince ve sonrasında kurban atıklarının toplanması ve bertaraf edilmesi için ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarına devam edecek. 

BELİRLENEN ALAN DIŞINDA KESİM YAPILMASINA İZİN VERİLMEYECEK
Vatandaşlar, Kurban Bayramı süresince kurban kesim noktasında alacakları sıra numarası ile hijyenik koşullarda kurban kesimlerini yapabilecekler. 
Elazığ Belediyesi tarafından oluşturulan kurban satış ve kesim alanı dışında kamusal alanlarda kurban kesimine izin verilmeyecek. Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kesim yapanlara ve kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara idari para cezası uygulanacak.

AdminAdmin