GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-08-2023 15:18

Başkan Şerifoğulları; “Mahalle Ayrımı Gözetmeden Şehrimizin Her Köşesine Hizmet Götürüyoruz”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ataşehir ve Güneykent Mahallerinde yapımı devam eden yeni imar yolu, muhtarlık ofisleri ve 16 derslikli ortaokulun inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Şerifoğulları; “Mahalle Ayrımı Gözetmeden Şehrimizin Her Köşesine Hizmet Götürüyoruz”

Başkan Şerifoğulları; “Mahalle ayrımı gözetmeden, ilk günkü aşkla çalışıyor ve şehrimizin her köşesine hizmet götürmeye devam ediyoruz.” dedi.

11 Ana Başlıkta 100 Projesini birer birer hayata geçirerek Elazığ’ın gelecek vizyonuna değer katan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin talep ve ihtiyaçlarına yönelik önemli çalışmalar da gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Başkan Şerifoğulları, Ataşehir ve Güneykent Mahallelerinde yapımı devam eden projelerin inşa çalışmalarını yerinde görmek ve gelinen aşamaya ilişkin bilgi almak üzere bir dizi incelemede bulundu.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, ATAŞEHİR MAHALLESİ’NDE

İlk olarak Ataşehir Mahallesi’nde temaslarda bulunan Başkan Şerifoğulları, Ataşehir Mahallesi, İmam Efendi Bulvarı ve Orgeneral Eşref Bitlis Caddesi’ni birleştirecek tren hattına paralel yeni imar yolu asfalt serim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Başkan Şahin Şerifoğulları, Ataşehir Mahallesi’nde kaba inşaatı tamamlanan Muhtarlık Ofisi inşa çalışmalarında incelemede bulundu. Başkan Şerifoğulları’na, Ataşehir Mahalle Muhtarı Ali Dabakbaşı da eşlik etti.

2 BİN 500 METRE UZUNLUĞUNDA, 9 METRE GENİŞLİĞİNDE

Elazığ Belediyesi, şehir trafiğine konfor sağlamak hedefiyle gerçekleştirilen asfalt ve yol genişletme çalışmaları kapsamında haziran ayında Ataşehir Mahallesi, İmam Efendi Bulvarı ve Orgeneral Eşref Bitlis Caddesi’ni birleştirecek tren hattına paralel yeni imar yolu asfalt serimine başlamıştı. İlk olarak altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve 2.500 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğindeki yol, 2 şeritli olacak şekilde hizmet verecek. Gidiş ve geliş olarak hizmete sunulacak yeni imar yolunda asfalt serim çalışmalarının ardından; 1,5 metre genişliğinde, 2,5 kilometre uzunluğunda kauçuk döşenerek yürüyüş yolu ve 1,30 metre genişliğinde bisiklet yolu gerçekleştirilecek. Aydınlatma ve bitkilendirme çalışmaları ile de yol bölgeye estetik açıdan da katkı sunacak.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, GÜNEYKENT MAHALLESİ’NDE

Başkan Şerifoğulları ardından Güneykent Mahallesi’nde Elazığ Belediyesi tarafından inşa çalışmaları devam eden 16 derslikli ortaokulu ve Muhtarlık Ofisinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Başkan Şahin Şerifoğulları’na Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş da eşlik etti.

ELAZIĞ BELEDİYESİ, EĞİTİME YÖNELİK YAPTIĞI YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla Elazığ Belediyesi, eğitime yönelik yaptığı yatırımlara da yoğun bir şekilde devam ediyor. Eğitime destek vermek ve şehrin ihtiyaç duyulan noktalarında eğitim seviyesini daha ileri seviyelere yükseltmek için Elazığ Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından Güneykent Mahallesi’nde başlatılan 16 derslikli ortaokul inşa çalışmaları sürüyor. Güney Çevre Yolu üzerinde bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğü karşısında yapımına devam edilen ortaokul toplam 3 bin 227 m² üzerine bodrum artı zemin artı iki katlı olacak şekilde inşa ediliyor. 480 kapasiteli olarak inşa edilen okulda 1 adet ana sınıfı, 1 adet fen dersliği, 1 adet resim ve müzik dersliği, 1 adet beden eğitimi salonu, 1 adet öğrenci kantini, 1 adet kütüphane, 4 adet idare odası, 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet rehberlik servisi ve 2 adet de mescit yer alacak.

MUHTARLIK OFİSLERİNİN HAYATA GEÇMESİYLE MUHTARLARIN HİZMET KALİTESİ ARTACAK

Öte yandan mahalle muhtarlarının hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşlara daha modern bir ortamda kaliteli hizmet sunmak için mahallelerde yapımına başlanan Muhtarlık Ofislerinde inşa çalışmaları sürüyor. Ataşehir ve Güneykent Mahallelerinde çalışmaları devam eden Muhtarlık Ofisleri, çevre ve peyzaj düzenlemeleriyle birlikte toplam 100 m² alan üzerine tek katlı şekilde inşa ediliyor. Muhtarların temel yaşam gereksinimlerini karşılayacak olan yeni hizmet binaları bünyelerinde; muhtar odası, toplantı odası ve mutfak yer alacak. Ataşehir ve Güneykent Mahallelerinin yanı sıra Muhtarlık Ofisleri, Aksaray, Fevzi Çakmak ve Sugözü Mahallelerinde de hayata geçirilecek.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, ÇOCUKLARA HEDİYE DAĞITTI

Başkan Şerifoğulları, ziyaretleri kapsamında çocuklarla da bir araya geldi. Çocuklara hediye dağıtarak gönüllerini alan Başkan Şerifoğulları, ziyaretlerini tamamladı. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI; “İLK GÜNKÜ AŞKLA ÇALIŞIYOR VE HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ.”

İncelemelerin ardından açıklamada bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, göreve geldiği günden itibaren mahalle ayrımı gözetmeden Elazığ’ın her köşesine hizmet götürmeye devam ettiklerini ifade ederek; “Aziz Şehir Elazığ’ımızda devam eden çalışmalarımızı incelemeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda Ataşehir ve Güneykent Mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz, yeni imar yolu ve Muhtarlık Ofisi inşa çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgiler aldık. Mahalle ayrımı gözetmeden, ilk günkü aşkla çalışıyor ve şehrimizin her köşesine hizmet götürmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Ataşehir Mahallesi, İmam Efendi Bulvarı ve Orgeneral Eşref Bitlis Caddesi’ni birleştirecek tren hattına paralel yeni imar yolumuzdaki çalışmaların ardından vatandaşlarımıza daha kolay ve konforlu bir ulaşım imkanı sunmuş olacağız. Aziz Şehrimiz Elazığ’ımızda mevcut yolların bakım ve onarımını gerçekleştirirken, şehrimizin ihtiyaç duyduğu yeni yolları hayata geçirerek, yollarımızı yeniliyor ve konfor kazandırmaya devam ediyoruz.”

 “HER FIRSATTA MUHTARLARIMIZIN ÇÖZÜM ORTAĞIMIZ, YOL ARKADAŞLARIMIZ OLDUĞUNU BELİRTTİK”

“Bizler; şehrimizin gelişimi noktasında muhtarlarımızı daima çözümün önemli bir parçası olarak kabul ettik. Her fırsatta muhtarlarımızın çözüm ortağımız, yol arkadaşlarımız olduğunu belirttik. Çünkü muhtarlarımız halkla iç içe ve onlara en yakın olan unsurlardır. Bu bağlamda muhtarlık birimi vatandaş ile kamu kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Böyle önemli bir görev ifa eden kıymetli muhtarlarımızın daha kaliteli hizmet sunmaları için Elazığ Belediyesi olarak bizler de üzerimize düşeni yapıyor ve çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda mahalle muhtarlarımızın hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşlara daha modern bir ortamda kaliteli hizmet sunmak için yapımına başladığımız Muhtarlık Ofislerimizdeki inşa çalışmaları da bütün hızıyla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla hem hemşehrilerimiz daha hızlı hizmet alma imkanına sahip olacak, hem de muhtarlarımız daha kaliteli hizmet sağlamış olacak.”

“EN BÜYÜK GAYEMİZ, AZİZ ŞEHRİMİZE HİZMET ETMEK”

“Hep ifade ettiğim gibi en büyük gayemiz, davamızın bize yüklediği sorumluluk bilinciyle bu Aziz Şehre hizmettir. İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışıyla; Aziz Şehrimizin her köşesine azim ve kararlılıkla hizmet ettik. Hemşehrilerimizin gönüllerine dokunarak, her zaman istişare içerisinde olduk ve çözüm odaklı bir anlayışla eser ve hizmet ürettik. Kıymetli hemşehrilerimizin destekleri ve dualarından aldığımız güçle, on yıllardır şehrimizin, insanımızın beklediği hizmetleri bir bir hayata geçirdik. Bu doğrultuda Elazığ’ımızı geleceğe taşıyacak olan çalışmalarımızı gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

 

AdminAdmin