GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-10-2023 12:02

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, SPOR KÖYÜ İNŞA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Eser, hizmet ve gönül belediyeciliği ilkesiyle başladığı hizmet yolculuğuna devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Doğukent Mahallesi’ne cazibe kazandıracak Spor Köyü inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, SPOR KÖYÜ İNŞA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

MAHALLE AYRIMI GÖZETMEDEN, YATIRIMA DEVAM
Altyapıdan üstyapıya, kültürden sanata, eğitimden spora ve ulaşıma kadar her alanda gerçekleştirdiği projelerle Elazığ’a değer katan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sağlıklı ve sportif bir toplum oluşturulması, spor ruhunun bütün kitlelere yayılması ve özellikle gençleri ve çocukları spora yönlendirme hedefinin yanı sıra yeni yaşam alanları oluşturulması amacıyla mahalle ayrımı gözetmeden yatırıma devam ediyor. 
Bu kapsamda Başkan Şerifoğulları, 11 Ana Başlıkta 100 Proje doğrultusunda hayata geçirilecek ve Doğukent Mahallesi’ne değer kazandıracak Spor Köyü inşa çalışmaları ve yapımı devam eden yatırımlarda incelemelerde bulunarak bilgiler aldı. Başkan Şahin Şerifoğulları’na, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Ergüven ve Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun da eşlik etti. 
SPOR KÖYÜ’NÜN %60’I TAMAMLANDI
Doğukent Mahallesi Itri Sokak’ta 38 dönümlük alan üzerinde hayata geçirilecek Spor Köyü, hem yeni ve devasa bir spor kompleksi hem de yeni bir yaşam alanı olarak vatandaşlara hizmet sunacak. İnşa çalışmalarının %60’ı tamamlanan Spor Köyü bünyesinde futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, amfitiyatro ve atletizm pisti, badminton sahası, 250 metrekare buz pateni ile kaykay pisti, twist oyun alanı, okçuluk alanı, geleneksel oyunların oynanacağı alan, bisiklet ve yürüyüş yolları, oturma alanları ile yeşil alanlar yer alacak. Ayrıca, inşa çalışmaları süren 750 metrekare kullanım alanına sahip Gençlik Merkezi’nde; çok amaçlı salon, idari birim, kafeterya, masa tenisi, satranç turnuvalarına yönelik 160 metrekarelik salon ve fuaye alanı da hayat bulacak. 
“ELAZIĞ’A KAZANDIRDIĞIMIZ YATIRIMLARLA, ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ”
İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Aziz şehir Elazığ’ımızda devam eden çalışmalarımızı incelemeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda Doğukent Mahallemizde inşa çalışmaları devam eden Spor Köyü’nde incelemelerde bulunarak, bilgiler aldık. Mahalle ayrımı gözetmeden ilk günkü aşkla çalışıyor ve şehrimizin her köşesine hizmet götürmeye devam ediyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizin her türlü sportif aktivitede bulunabileceği bir çok imkanı bünyesinde barındıracak olan Spor Köyü, mahallemizin değerine değer katacak. Hep ifade ettiğim gibi en büyük gayemiz, yüksek ideallerimiz doğrultusunda sorumluluk bilinciyle aziz şehrimize hizmet etmektir. Elazığ’a kazandırdığımız ve kazandıracağımız yatırımlarla şehrimizi geleceğe taşırken, insanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışıyla; hemşehrilerimizin gönüllerine dokunarak, eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Doğukent Mahallesi Spor Köyü, şimdiden Elazığ’ımıza hayırlı olsun.” ifadesinde bulundu.

AdminAdmin