SPOR
Giriş Tarihi : 17-10-2023 10:18

CİMNASTİKÇİLER VAN’DAN DÖNDÜ

Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından her yıl gerçekleştirilen antrenörlere yönelik düzenlenen eğitim programının bu yılki ayağı Van ilinde gerçekleşti.

CİMNASTİKÇİLER VAN’DAN DÖNDÜ

Konuyla alakalı Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat; Türkiye genelinde 9 il merkezinde 1.,2. Ve 3. Kademe antrenörlerin rutin eğitim seminerinin yapıldığını ilimizden de 5 antrenörün iştirak ettiğini vurguladı.

Polat; ‘’ Türkiye Cimnastik Federasyonumuz Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak her yıl antrenörlerimize eğitim semineri düzenlemekte. Bu yılki eğitim seminerini 9 il merkezi odaklı Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde kadrolu ve ücretli tüm antrenörlere eğitim semineri düzenledi. İlimizden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kadrolu 3. Kademe: Yurdagül Yıldırım, 2. Kademe: Fuat Fırat Ünlü, Gül Doğan Abay, Oktay Çelik ve ücretli olarak görev yapan Şeyda Döndü katıldı. Eğitimde antrenörlerimize federasyon eğitmeni Mehmet Bilgin hocamız kurallar hakkında bilgi aktarımı sonrasında da uygulamalı olarak eğitim verildi. Bu yılki eğitim seminerimiz Van ilinde toplamda 10 ilin antrenörlerinin katılımı ile gerçekleşti’’ dedi.

 

KURS VE YARIŞMA TALEBİNDE BULUNDUK

İl Temsilcisi Ahmet Polat, 2024 yılı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile planlama yaparak 2024 yılı için antrenörlük kursu ve yarışma talebinde bulunduklarını ifade etti.

Polat, ‘’Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ile Spor Şube Müdürlerimiz ile yaptığım görüşmeler ışığında federasyon tarafından yeni oluşturulan PARKUR branşı için 2024 yılında ilimizde antrenörlük kursu ve Türkiye Şampiyonasının bir ayağını ilimizde düzenlenmesi için resmi müracaatta bulunduk. Amacımız bu yeni branşa ilimiz antrenörlerimizin alacağı eğitimle beraber belgelerini alıp Elazığ’lı sporcularımızı bu yeni branşa empoze etmek. Başta Analig olmak üzere hazırladığımız sporcularımızın elde edecekleri başarı bizleri sevindirmekle kalmıyor bizim de daha fazla çalışmamıza sebep oluyor. Ayrıca bu organizeler Türkiye Şampiyonası niteliği taşıyor. 2024 yılı içinde de PARKUR branşının ilimizde yapılması için sene başında sözlü olarak müracaatımızı yapmıştık ama şimdi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden ciddi destek alınca işi resmileştirdik ve bir organizenin Elazığ’da yapılması için gerekli yazışmayı yaptık’’ dedi.

Polat, Analig’de bir ilki başararak Türkiye Finallerine yükselmenin meyvesini ailelerin Cimnastik sporuna olan ilgisi ile aldıklarını vurgulayarak; 2024 yılında alt yapıdan yetişen evlatlarımızla beraber bu başarıyı bir kez daha ilimize yaşatmak arzusunda olduklarını ifade etti.

 

AdminAdmin