SPOR
Giriş Tarihi : 04-08-2023 10:43

CİMNASTİKÇİLERİMİZ MERSİNDE

Kafile başkanlığını İl Temsilcisi Ahmet Polat yaptığı Elazığ Cimnastik takımı kızlarda Yurdagül Yıldırım, Şeyda Döndü ve Fuat Fırat Ünlü hocalarımızın eşliğinde 8 sporcu ile Mersin’e çıkarma yapacak.

CİMNASTİKÇİLERİMİZ MERSİNDE

İl Temsilcisi Ahmet Polat yarışma ile ilgili bir değerlendirmede bulundu; ‘’Bakanlığımızın okul sporları 2023 yılı Analig faaliyet programında yer alan cimnastik yarışmalarında üstün bir başarı elde ettik. Trabzon ilinde grup ve yarı final müsabakalarında kız ve erkek evlatlarımız üstün bir başarı elde ettiler. Elazığ cimnastik tarihinde bir ilki gerçekleştirdik ve finallere Elazığ’ın adını yazdık. Bizler bu tür organizelere yabancı değiliz ve hemen hemen her yıl yarı finallere katılım sağlıyoruz. Ama bu yıl bir ilki yaşadık ve branşımızda ilkleri yaşadık. Finallerde de ilimizi en iyi bir şekilde temsil etme arzusundayız. Finaller malum en iyilerin buluştuğu devasa bir organizasyon. Cimnastik başkentleri arasında yer alan Mersin bizim için çok fazla bir deneyim olacak. En iyi sporcuların ve en iyi bir tesiste kız ve erkek sporcularımız deneyim kazanacak. Yarışmaya; erkeklerde Çağan Ateş, Kerem Çağlı ve Yağız Yıldız. Kızlarda ise Lilan Narin Arslan, Elif Ada Vural, İnci Uçar, Zerya Yanmaz ve Nil Sarnılıoğlu mücadele edecekler. Haftanın 6 günü Çok Amaçlı Spor Salonunda Yurdagül Yıldırım, Şeyda Döndü ve Fuat Fırat Ünlü hocalarımızın öncülüğünde antrenmanlarımızı sürdürdük. Mersin Cimnastik Salonunda 07 Ağustos Pazartesi günü genel bir antrenman ve de teknik toplantı ile güne start vereceğiz. 09 Ağustos Çarşamba günü kızlarımızın, 10 Ağustos Perşembe günü ise erkeklerimizin yarışı olacak. Yayınlanan yarışma bülteninde kızlarımız ve erkeklerimiz 1. Seansta sabah 10’da yarışmamız olacak. Yarışmada; Yer serisi, Denge, Barfiks, Atlama Masası, Mantar, Paralel ve Halka serilerinden sorumlular. Bizler evlatlarımıza almış oldukları teknikleri sunmaları ve de ilimizi en iyi bir şekilde temsil etme noktasında sürekli telkinlerde bulunuyoruz. Çünkü bu yarışmaya federasyon nezdinde tam kadro Mersin’de olacaklarını düşünüyoruz. Bu müsabaka öncesi Parkur branşının yarışmaları olacak. Evlatlarımız federasyon başkanı ile tanışma ortamı bulacaklar ve artık bizlerde her yıl finallere katılan iller arasına girmek istiyoruz. Bu yıl finallere ismimizi yazdık ve demek şu bir geçek ki çalışmanın semeresini muhakkak alırsınız. Bizlerde çalışmanın sonucunu ilkleri yaşatarak aldığımızı düşünüyorum. Aslında bu başarı bir sonraki yıl için de bir ön çalışma niteliğinde. Artık bizler her yıl çıtayı bir tık artıran ve b atılı illerin dışında doğuda da bu branşın ne denli sevilip, emek sarf edildiğini sunuyor. Yarışmaya İl Müdürümüz Abdulsamet Eren’in bilgisi dahilinde 2024 yılı programında başta parkur olmak üzere en az 2 organizeyi ilimize almak için Federasyon Başkanımız Suat Çelen’den talepte bulunacağım. 2 etap Parkur yarışmalarına katılım saplayacaktık fakat Türkiye Finalleri öncesi olduğu için kız ve erkek evlatlarımızı riske etmedik. Ama 2024 yılında daha güçlü sporcu topluluğu ile Parkur ve Analig’de ses getireceğiz inşallah’’ dedi.

Polat ayrıca; 8 sporcunun katılı ile gerçekleşen Türkiye final müsabakası için Elazığ spor severlerden dualarını beklediğini Mersin’den iyi sonuçlarla dönme arzusunda olduklarını dile getirdi.

AdminAdmin