GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-03-2021 17:35

Deprem Araştırma Komisyonu'nun Elazığ'daki incelemesi sürüyor

Elâzığ'da, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra kentte yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Elazığ'a gelen TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Heyeti, temaslarını ve incelemelerini sürdürdü

 Deprem Araştırma Komisyonu'nun Elazığ'daki incelemesi sürüyor
"

Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığında 13 Milletvekilinden oluşan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Heyeti, Elazığ programının ikinci gününde Sürsürü ve Abdullahpaşa Mahallelerindeki kentsel dönüşüm alanlarını gezerek incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama alanını da ziyaret ederek, konteyner kentte kalan vatandaşlarla görüşüp talep ve sorunları dinledi.

 

Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, konuşmasında şunları söyledi,"Sürsürü ve Abdullahpaşa mahallemizdeki çalışmaları yerinde gördük. Sosyal donatıları, kat planları, inşaat kalitesi ve temelde zemin iyileştirmeleri ile çok güzel konutların yapıldığını, vatandaşımızın da bu konuda gerçekten memnuniyet yaşadığını görmüş olduk. Şimdi de Aşağıdemirtaş geçici konaklama alanındayız. Buradaki ailelerimizi ziyaret ettik. Cenabı Allah devletimize zeval vermesin. Buradaki bütün altyapı, vatandaşlarımızın ayni, nakdi ihtiyaçları ve diğer psiko-sosyal destekler hassasiyetle sürdürülüyor. Kura çekimini tamamlamış, evlerinin de kısa zamanda teslim edilecek vatandaşlarımızın da taleplerini aldık, burada onları dinledik. Onlar da en kısa zamanda inşallah evlerine geçmek istiyorlar. Bu noktada Elazığ'da 20 binden fazla konut projelendirilip bunun yarıdan fazlası hemen hemen teslim edilmiş durumda. Bu noktada biz diğer göreceğimiz proje alanlarıyla alakalı da yaptığımız ön incelemelerde gerçekten çok güzel projeler üretildiğini, kentsel dönüşümün güzel örneklerinin hayata geçirildiğini gördük. İnşallah Elazığ bir sonra yaşayacağı depremde güvenli konut stoğuyla, sağlıklı şehirleşmesi ile, depreme dirençli kent planlaması ile çok daha hazırlıklı olacağını olduğunu bugünden söyleyebiliriz"

AdminAdmin