GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-07-2023 15:20   Güncelleme : 07-07-2023 15:21

DEV BİR YATIRIM DAHA HAYAT BULACAK

Elazığ Belediyesi, her alanda olduğu gibi spor alanında da yatırımlarına hızla devam ediyor. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi'nden biri olan Spor Köyü inşa çalışmaları, Doğukent Mahallesi’nde başladı.

DEV BİR YATIRIM DAHA HAYAT BULACAK

SPOR ALANINDA DA KALICI ESERLERE BİR YENİSİ DAHA EKLENECEK

Elazığ Belediyesi; spor alanında da kalıcı eserler bırakılması, fiziksel aktivite düzeyinin artırılarak sağlıklı ve sportif bir toplum oluşturulması, spor ruhunun bütün kitlelere yayılması ve özellikle gençleri ve çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirme hedefiyle mahalle ayrımı gözetmeden hizmetlerini ve yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda devasa bir proje olarak adlandırılan Spor Köyü, inşa çalışmalarının tamamlanmasının ardından Doğukent Mahallesi Itri Sokak’ta 38 dönümlük alan üzerinde hizmet vermeye başlayacak.

TENİS KORTU, BUZ PATENİ VE KAYKAY PİSTİ, FUTBOL, BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHALARI…

Tesis bünyesinde futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, 250 metrekare buz pateni ile kaykay pisti, geleneksel oyunların oynanacağı alan, çocuklara yönelik mini gösteri alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, oturma alanları ile yeşil alanlar yer alacak.

SPOR KÖYÜ BÜNYESİNDE GENÇLİK MERKEZİ DE YER ALACAK

Öte yandan Elazığ Belediyesi Spor Köyü bünyesinde yer alacak 750 metrekare kullanım alanına sahip Gençlik Merkezi'nde ise; idari birim, kafeterya, mescit, masa tenisi, satranç turnuvalarına yönelik 160 metrekarelik salon ve fuaye alanı bulunuyor.

“SPOR KÖYÜ, MAHALLEMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEK”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi'nden biri olan Spor Köyü’nün Doğukent Mahallesi’nin çehresini değiştireceğini ifade eden Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun; “Doğukent Mahallemiz’de, Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projelerinden biri olan Spor Köyü projesi inşa çalışmalarına başlandı. Bu alanda iş makineleri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Başlayan çalışmaların tamamlanmasının ardından Spor Köyü, mahallemizi cazibe merkezi haline getirecek.” dedi.

“BAŞKANIMIZ SAYIN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Mahalle Muhtarı Coşkun, önemli yatırımın mahalleye kazandırılacak olmasından ötürü Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ederek; “Spor Köyü’müzün içinde; futbol, basketbol, voleybol sahaları, buz pisti, tenis kortu ve bütün sahalarımız yer alacak ve mahallemiz çok güzel bir parka kavuşmuş olacak. Ayrıca Doğukent Mahallemizde ikamet eden ailelerimiz, piknik alanlarına ve yeşil alanlara kavuşacak. Projede, bisiklet yolları da bulunuyor. Bu projeyi Doğukent Mahallemize kazandıracak olan Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadesinde bulundu.

“HİZMET VE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, Spor Köyü projesinin başlayan inşa çalışmalarını yerinde inceledi. Göreve geldikleri günden itibaren hiçbir zaman mahalle ayrımı gözetmeksizin hizmet ve gönül belediyeciliği odaklı çalıştıklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları; “Doğukent Mahallemizin çehresini değiştirecek Spor Köyü projemizin inşa çalışmaları başladı. Bizler de bugün, çalışmaları yerinde inceledik. 11 Ana Başlıkta 100 Projemizden biri olan Spor Köyü, Doğukent Mahallemizi canlandıracak, değerli olan mahallemize daha da değer katacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla çok kıymetli bir yatırımı daha şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Doğukent Mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

AdminAdmin