GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-12-2023 12:57

DOST MECLİSİNİN KONUĞU AFAD İL MÜDÜRÜ OLDU

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şubesinin düzenlemiş olduğu, Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konuğu İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı oldu.

DOST MECLİSİNİN KONUĞU AFAD İL MÜDÜRÜ OLDU

Toplantıda MÜSİAD üyelerine, AFAD çalışmaları, faaliyetleri ve görevleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan; Türkiye sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla karşı karşıya kalan bir ülke. Su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın ve en önemlisi deprem gibi doğal afetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak neden olduğu maddi ve manevi kayıplar afet yönetiminin ve koordinasyonunun sağlanmasında AFAD’ın önemini çok iyi bilmemiz gerekmektedir. İnsan canını kurtarmak için kendi canlarını ortaya koyarak titizlikle çalışan tüm AFAD çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyoruz. Dedi.

AFAD il Müdürü Osman Pıhtılı "Öncelikle bizleri bu güzel dost ortamında ağırladıklarından dolayı MÜSİAD Başkanı Tekin Gürkan ve MÜSİAD Ailesine teşekkür ediyorum." dedi

Pıhtılı; AFAD’ın yönetimi, işleyişi, ve faaliyetleri alanında hakkında bilgiler verdi.

3 büyük deprem felaketini art arda yaşayan ilimiz, olası afetlerin gerçekleşmesinin kaçınılmaz olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Önceliklerinin ; “Olası afetlere karşı Bilinçli Toplumlar Oluşturmak” olduğunu söyleyen Pıhtılı,

Olası Doğal Afetlerde ;Depremler, seller, heyelanlar, çığ ,kaya düşmeleri, hortum ve diğer birçok afetin insanlar, çevre ve ekonomi üzerinde yıkıcı etkileri vardır. İlimizdeki afet zararlarını azaltmak amacıyla ,etkin, etkili ve güvenilir hizmet sunan uluslararası düzeyde model alınabilecek yönlendirici ve koordinatör bir kurum olmak için her geçen gün kendilerini geliştirdiklerini belirtti.

Pıhtılı, ilimizde deprem sonrası hak sahipliği süreçleri ve bir çok konu hakkında bilgiler verdi.

Toplantı soru cevap kısmı ile davem etti.

AdminAdmin