GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-07-2023 14:34

“Elazığ Belediyesi Bilimin Yüzyılı Bilim Şenliği” İçin Geri Sayım Başladı

Elazığ Belediyesi tarafından, 29 Temmuz Cumartesi günü Aşağı Demirtaş Konteyner Kent’te her yaştan öğrenci gruplarına “Bilimin Yüzyılı Bilim Şenliği” düzenlenecek.

“Elazığ Belediyesi Bilimin Yüzyılı Bilim Şenliği” İçin Geri Sayım Başladı

Elazığ Belediyesi yaptığı bilimsel etkinliklerle bilim ve teknolojiyi Elazığlı vatandaşlarla buluşturarak bilimsel anlayışı geniş toplum kitlelerine yaymaya, katılımcılara yaparak ve yaşayarak öğrenme deneyimi sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi öncülüğünde İl Özel İdaresi, Fırat Üniversitesi, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Gençlik Kolları iş birliği ile 29 Temmuz Cumartesi günü “Bilimin Yüzyılı Bilim Şenliği“ düzenlenecek.

Aşağı Demirtaş Konteyner Kenti'nde düzenlenecek olan Bilim Şenliği’nde Ukrayna-Rusya savaşından dolayı Elazığ’a gelen Ahıska Türklerinin topluma entegre olma aşamasında Ahıska Türklerine yardımcı olunması ve katılımcıların da bilime, bilimsel tutuma karşı farkındalığını artırması, soydaşlarımızla kardeşlik hukukunu daha güçlü hale getirilmesi ve savaştan etkilenmiş olan zihinleri savaş stresinden uzaklaştırarak, rahatlamalarına yardımcı olması amaçlanıyor.

Uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenecek olan Bilim Şenliği'nde sosyal bilimler, fen bilimleri, mühendislik, zeka oyunları, müzik gibi birçok alanlarda etkinlikler yer alacak.

Bilim şenliğinin çocuklar için çok faydalı olacağını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Çocuklarımızı erken yaşlarda bilimle tanıştırmak, bu tür etkinliklerle bilimin renkli ve eğlenceli yönünü çocuklarımıza göstermek istiyoruz. 29 Temmuz Cumartesi günü Aşağı Demirtaş Konteyner Kenti'nde düzenlenecek olan Bilimin Yüzyılı Bilim Şenliği’nde Ukrayna-Rusya savaşından dolayı Elazığ’a gelen Ahıska Türklerinin bir araya gelmesi ve deneyimlerini paylaşmasıyla hem bilim günlerine katılım sağlayacak hem de Ahıska Türklerinin psikolojik olarak birbirlerine destek olmaları sağlanacaktır. Bilim Şenliği’nde çocuklarımız yaşıtlarıyla hem eğlenecek hem de öğreneceklerdir. Bilimin sıkıcı olmadığını onlara anlatacak birçok etkinliğimiz olacaktır. Çocuklarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı şenliğe bekliyoruz" dedi.

AdminAdmin