GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-08-2023 14:49

ELAZIĞ BELEDİYESİ, ELAZIĞ’I YENİ YAŞAM ALANLARI, PARKLAR VE YEŞİLLE DONATMAYA DEVAM EDİYOR

Daha yeşil bir Elazığ için çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi, vatandaşların daha kaliteli vakit geçirebileceği yeni yaşam alanlarının ve parkların sayısını artırmaya devam ediyor.

ELAZIĞ BELEDİYESİ, ELAZIĞ’I YENİ YAŞAM ALANLARI, PARKLAR VE YEŞİLLE DONATMAYA DEVAM EDİYOR

Elazığ Belediyesi, yeşiller içerisinde bir Elazığ hedefiyle çıktığı yolda gerçekleştirdiği çalışmalarla önemli yatırımlara imza attı. Şehrin nefes alacağı sosyal donatı alanları, parklar, çocuk oyun alanları ve yeni yaşam alanlarını hayata geçiren Elazığ Belediyesi, kent görselliğine katkı sunan yatırımları da bir bir hizmete açarak Elazığ’a değer kattı. 

CUMHURİYET VE 15 TEMMUZ MEYDANLARI ŞEHRE DEĞER KATTI
11 Ana Başlıkta 100 Projeyi tamamlama aşamasına getiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehre vizyon katan Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı yatırımları kapsamında şehre yepyeni bir kimliksel değer kazandırdı. Cumhuriyet Meydanı; yeşil örtüsü, iki adet süs havuzu, oturma bankları ve pergolalar ile şekillenirken, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı; kentsel mobilyalar, oturma bankları, pergoleler, kuru havuz, ağaç ve süs bitkileri ile vatandaşların dinlenebileceği uğrak noktalar olmaya devam etti. 

KENT-KÖY YAŞAM ALANI, ŞEHRİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRDI
Çaydaçıra Mahallesi’nde hizmete sunulan Kent-Köy Yaşam Alanı'nda vatandaşlar, hem keyifli vakit geçiriyor hem de spor yapma imkanı bulabiliyor. Toplam 45.211 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen ve köy yaşamının yansıtıldığı Kent-Köy Yaşam Alanı bünyesinde; su kuyusu, köy çeşmesi, su ve yel değirmenleri, küçük ölçekli kümes, fide serası, mescit, yürüyüş yolu, koşu parkuru, bisiklet yolu, köprü, iskeleler ve oturma alanları bulunuyor.

MİLLET BAHÇESİ, VATANDAŞLARA NEFES ALDIRDI
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin çeşitli illerinde hayata geçirdiği Millet Bahçelerinden biri de Elazığ’da hayat buldu. Eski Emniyet Müdürlüğü arazisi üzerinde hayata geçirilen Millet Bahçesi, Elazığ’a değer katan yatırımlar arasında yer aldı.  Millet Bahçesi’nin bakım ve işletmesi Elazığ Belediyesi tarafından yürütülüyor. 

BALAKGAZİ PARKI VE CAM SEYİR TERASI HARPUT’A ÇOK YAKIŞTI
Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası, kadim şehir Harput’un turizm potansiyeline değer kattı.  Proje kapsamında inşa edilen 220 metrekare zemine sahip Cam Seyir Terası, il içinden ve il dışından gelen misafirlere eşsiz bir deneyim sunarken, toplam 5 bin 800 metrekarelik alanda yapılan çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmasıyla da bu önemli yatırım, Harput’un simgelerinden biri oldu. 

KANAL BOYU BULVAR VE REKREASYON PROJESİ BÖLGEYE DEĞER KATTI
Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi, Salıbaba Mahallelerinden geçen kanal sorunu çözüme kavuşturularak bölgede yeni yaşam alanları oluşturuldu. Ulukent Mahallesi’nde 37 bin metrekarelik alan, yeşil doku ve peyzaj çalışmalarıyla değerlenirken; Kırklar, Sanayi, Salıbaba Mahallelerini kapsayan toplam 67 bin metrekarelik alan; çift şeritli yol, aydınlatma, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarıyla vatandaşlara yeni bir yaşam alanı sundu. 

TARİHİ HARPUT- HÜSEYNİK YOLU ESKİ CAZİBESİNE KAVUŞTURULDU
Harput ile Hüseynik Mahalleleri arasında ulaşımı sağlayan tarihi yolun yeniden canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla başlatılan restorasyon ve rekreasyon çalışmaları kapsamında Şeher Yolu, eski cazibesine kavuşturuldu. Harput ve Hüseynik girişlerinde taş duvardan örülmüş görkemli kapılar, dekoratif ahşap korkuluklar ve betonarme çalışmaları, iki adet toplam 90 araçlık otopark alanı, 2100 metrelik yolun etrafını saran yeni travers yürüyüş yolu, seyir terasları, restoran, çeşmeler, oturma üniteleri, çardaklar, barbekü alanları, dekoratif aydınlatmalar ve bay-bayan mescitleri tamamlanarak hizmete hazır duruma getirildi.

CEMİLOĞLU PARKI HİZMETE SUNULDU
Elazığ Belediyesi, vatandaşların yaşanabilir alanlara sahip olması için hayata geçirdiği yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek 6 bin m² alan üzerinde, 3 bin m² yeşil alana sahip, 2 bin 600 m² yürüyüş yolunun da yapıldığı Cemiloğlu Parkı’nı hizmete sundu. Cemiloğlu Parkı, diğer yatırımlar gibi Elazığlılardan tam not aldı.

TARİHİ HARPUT’TA DA YENİ YAŞAM ALANI OLUŞTURULDU
Harput’un turizm potansiyelinin artırılması çalışmaları kapsamında, tarihi Hoca Hasan Hamamı çevresinde rekreasyon çalışmaları gerçekleştirildi. Balakgazi Parkı ile bütünlük oluşturacak şekilde düzenlenen alanda 4 bin 100 metrekarelik alanda çim serimi, çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılarak, tarihi Harput’a yeni bir yaşam alanı oluşturuldu. 

AKSARAY MAHALLESİ MESİRE ALANINA KAVUŞTU
Aksaray Mahallesi’nde yeni bir yaşam alanı hizmete sunuldu. Piknik ve dinlenme alanı olarak düzenlenen 22 bin metrekarelik alan, çocuk oyun alanları, oturma üniteleri, kameriye ve barbeküler, yürüyüş yolları, çeşmeler, spor alanları, kum peyzaj çalışmaları ile hayat buldu. 

YEŞİL KUŞAK ÇALIŞMALARI BEĞENİ TOPLADI
Daha yeşil bir Elazığ hedefi ile kent estetiğine değer katmaya devam eden Elazığ Belediyesi, kentin bütün noktalarında önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Bu kapsamda Zübeyde Hanım Caddesi ve Malatya Caddesi "Yeşil Kuşak Projeleri" hayata geçirildi ve bu yatırımlar da vatandaşların beğenisini topladı. 

ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
Elazığ genelinde gerçekleştirilen çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarıyla kent estetiğine katkı sunulmaya devam ediliyor. Öğretmenevi arkası çevre düzenlemesi, Saray Cami Meydanı ile Belediye İş Merkezi üstünde meydan düzenlemesi, Yeni Zabıta Hizmet Binası çevre düzenlemesi ve Doğukent Mahallesi Seyda Molla Bahri Bulvarı’nda gerçekleşen çevre düzenleme çalışmaları ile şehrin yaşam kalitesi artırıldı. 

YEŞİL ALAN MİKTARI GÜNDEN GÜNE ARTIYOR
Geleceğimiz olan çocuklar için ve ailelerin huzur içinde vakit geçirebilmeleri adına Elazığ genelinde çocuk oyun alanları ve yeşil alanlarla donatılan 143 adet yeni park hizmete sunuldu. Öte yandan şehirdeki yeşil alan miktarı 3 milyon 738 bin 400 metrekareye çıkartılırken, kent genelinde 45 bin 548 adet ağaç, 2 milyon 578 bin 956 adet süs bitkisi, gül ve mevsimlik çiçek dikim çalışmaları yapıldı. Şehir genelinde 130 adet oyun grubu ve 279 adet takım fitness aletleri kurulumu da vatandaşların hizmetine sunuldu. Öte yandan vatandaşların daha güvenli ortamlarda vakit geçirebilmelerinin sağlanabilmesi adına toplam 24 park ise güvenlik kameraları vasıtasıyla 24 saat takip altına alınıyor.

VATANDAŞLAR, KEYİFLİ VE KALİTELİ BİR ZAMAN GEÇİRİYOR
Vatandaşlar Elazığ Belediyesi gerçekleştirilen çalışmaları beğeni ile takip ederken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün mahallelerde hayata geçirdiği yeni yaşam alanları ile keyifli ve kaliteli bir zaman geçiriyor. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na hizmetleri için teşekkür eden vatandaşlar şunları söyledi:

“BU ÇALIŞMALAR ÇOK DEĞERLİ” 
“Elazığ’daki parklar önceden daha küçüktü. Gerçekleşen çalışmalarla büyüyen parklara spor aletleri, çardaklar, oyun alanları yapıldı. Bu çalışmaların değerli çalışmalar olduğunu düşünüyorum. Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın başarılarının devamını dilerim. Allah onu başımızdan eksik etmesin.”

“PARKLARDAKİ BANKLARIN ADETLERİ ARTIRILDI”
“Eskiden parklardaki oturma alanları kısıtlıydı. Şimdi ise oturma banklarının adetleri artırıldı. İnsanlar yaz aylarında dışarıya çıkıp parklarda vakit geçirmek istiyor. Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın başarılarının devamını diliyorum.”

“BİSİKLET YOLLARI MAHALLEMİZE ÇOK YAKIŞTI”
“Ben Abdullahpaşa Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Mahallemizdeki yeni yaşam alanları bizler için çok güzel oldu. Bisiklet yolları da mahallemize çok yakıştı. Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın projelerini beğeniyorum. İnsanlarımızın yatırımlara gereken değeri göstermesi gerekir.”

“HAYATA GEÇİRİLEN PARKLAR, MAHALLEMİZE NEFES ALDIRDI”
“Şu an etrafımıza bakıyoruz ve buradaki parkların oldukça kalabalık olduğunu görüyoruz. Hayata geçirilen parklar, mahallemize nefes aldırdı. Burada bir yaşam alanında olması gereken her şey mevcut. Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’ndan taraflı, tarafsız herkes memnun. Sayın Başkanımıza halkımız da teveccühlerini devam ettirecekler diye düşünüyorum.”

“BAŞKANIMIZIN ELAZIĞ’A GÜZEL HİZMETLERİ OLDU”
“Kent-Köy Yaşam Alanı dediğimizde çocuklarımızı durduramıyoruz. Hepsi Kent-Köy’e gitmek istiyor. Kent-Köy’de çeşitli etkinlikler oluyor ve çocuklarımız hayvanları görmek istiyor. Bir vatandaş olarak gördüğümüz kadarıyla Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın Elazığ’a oldukça güzel hizmetleri oldu. Elazığ’da bilinen ve sevilen bir Başkan. Allah yardımcısı olsun inşallah.”

AdminAdmin