GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-07-2023 17:53   Güncelleme : 27-12-2023 00:51

ELAZIĞ BELEDİYESİ YAZ EĞİTİM KURSLARI DEVAM EDİYOR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Yaz Eğitim Kursları’nı ziyaret ederek, çocuklarla bir araya geldi. Başkan Şerifoğulları; “Çocuklarımızla birlikte olarak heyecanlarına, coşkularına, sevinçlerine ortak olduk. Onların gülümsemesini görmek, her şeye değer.” dedi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ YAZ EĞİTİM KURSLARI DEVAM EDİYOR

KURSLAR HAFTANIN HER GÜNÜ YOĞUN KATILIMLA DEVAM EDİYOR
Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan Yaz Eğitim Kursları, yoğun katılımla devam ediyor. 6-17 yaş arasındaki çocukların yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmeleri ve birçok alanda donanım sahibi olabilmeleri için başlatılan kurslar haftanın her günü uzmanlar tarafından verilen eğitimlerle gerçekleştiriliyor. 

mariobet

TEMEL BİLGİSAYAR VE ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMLERİ
Ücretsiz olan Elazığ Belediyesi Yaz Eğitim Kursları'nda çocuklar, teknoloji ve musiki olmak üzere 2 ana dal üzerinde eğitim alıyor. Teknoloji kursları kapsamında temel bilgisayar eğitimi ile çocuklar; bilgisayar kullanmayı, bilgiye hızlı ve kolay yoldan ulaşarak araştırma yapmayı öğreniyor. Geleceğin yapı taşlarından olan robotik kodlama eğitimleri ise çocukların, temel beceriler kazanmalarını ve teknoloji üretimi konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. 

ÇOCUKLAR MUSİKİ KURSLARIYLA SANATSAL YETENEKLERİNİ SERGİLİYOR
Öte yandan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çocuklara, musiki kursları da veriliyor. Kursa katılan çocuklar piyano, keman, cümbüş, ud, bağlama, üflemeli çalgılar, davul ve darbuka eğitimleriyle müzikle yoğrulurken; şan dersleri alarak doğru bir duruşa sahip olmayı, doğru nefes almayı da öğreniyorlar. Ayrıca çocuklara, diksiyon eğitimlerinin yanı sıra halk oyunları eğitimi, resim ve satranç kursları ile Kur’an-ı Kerim dersleri de veriliyor.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ile birlikte Yaz Eğitim Kursları'nda eğitim gören çocuklarla bir araya geldi. Aldıkları eğitimin ardından hünerli elleriyle Başkan Şerifoğulları için müzik dinletisi sunan çocukların yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi. Başkan Şerifoğulları dinletiye alkışlarıyla eşlik ederken, çocuklarla tek tek sohbet ederek, kurslarla ilgili Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu’dan bilgiler aldı. 

“ONLARIN GÜLÜMSEMESİNİ GÖRMEK HER ŞEYE DEĞER”
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Geleceğimizin anahtarı çocuklarımız, Elazığ Belediyesi Yaz Eğitim Kursları'ndaki eğitimlerine devam ediyor. Milli ve manevi değerlerine bağlı, iyi yetişmiş, donanımlı nesillerin yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. Dünyamızı güzelleştiren, aydınlık yarınlarımızın mimarları olan değerli çocuklarımızın yaz aylarını en verimli şekilde değerlendirmeleri için kurslarımızda teknolojiden, musikiye birçok alanda önemli eğitimler veriliyor. Bizler de, onlarla birlikte olarak heyecanlarına, coşkularına, sevinçlerine ortak olduk. Onların gülümsemesini görmek, her şeye değer.” diye konuştu.

AdminAdmin