GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-07-2021 23:52

Elazığ HÜDA PAR’dan Fotoğraf Sergisi

HÜDA PAR Elazığ Kadın Gençlik Kolları, Mısır'da Cunta Mahkemeleri Tarafından İdam Kararı Verilen 12 Alim İçin Basın Açıklaması Düzenleyerek Tepki Gösterdi.

Elazığ HÜDA PAR’dan Fotoğraf Sergisi
"

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin cunta mahkemesinde şehit oluşunun yaşanan zulmün boyutlarını gösterdiğini belirten Ümmü Gülsüm Kaya, idamların durması gerektiğini söyledi.

 

HÜDA PAR Kadın Gençlik Kolları Kurucu Üyesi Ümmü Gülsüm Kaya; “Mısır zindanlarında en kötü koşullarda hayata tutunmaya çalışan Müslüman kardeşlerimiz, işkencelerden geçirilmekte, idam kararlarıyla darağaçlarına çıkarılmaktadır. Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin cunta mahkemesinde şehid oluşu dahi yaşanan zulmün boyutlarını göstermektedir. Gençliğinin baharındaki fidanlar gibi pir-i faniler dahi idam sehpalarına çıkarılmaktadır. Maalesef Mısır'dan yani idam kararları gelmeye devam etmektedir. İhvan-ı Müslimin yöneticilerinden Muhammed el-Biltaci ve yine Müslüman Kardeşler liderlerinden Safvet Hicazi'nin de aralarında olduğu 12 kişi hakkında daha önce verilen idam kararı 14 Haziran'da onadı. Haksız ve hukuksuz olan bu kararın uygulanmasının önüne geçmek için tüm Müslümanlara büyük bir sorumluluk düşmektedir”dedi.

AdminAdmin