GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-11-2022 19:42

Elazığ'da 23 bin fidan toprakla buluştu

Elazığ'da 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında fidan dikme etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında 23 bin fidan toprakla buluştu.

Elazığ'da 23 bin fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından her yılın 11 Kasım günü ilan edilen 'Milli Ağaçlandırma Günü, Türkiye Yüzyılına Nefes' kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da etkinlik düzenlendi. Dr. Devlet Bahçeli'nin adının verildiği hatıra ormanındaki etkinliğe Vali Ömer Toraman, Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, kamu kurum müdürleri, STK'lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Mehteran takımının gösterisi ile başlayan etkinlikte yapılan konuşmaların ardından dua edildi. Daha sonra il protokolü tarafından fidanlar toprakla buluşarak can suyu verildi. Etkinlik kapsamında 23 bin fidan dikilirken il genelinde yıl sonuna kadar 2 milyon fidanın toprakla buluşması hedefleniyor.

 

 

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, yaptığı açıklamada,"Tüm Türkiye'de 81 ilde 1023 lokasyonda yurt dışında ve Türki Cumhuriyetlerde bugün milyonlarca fidan toprakla buluşturulacaktır. 11 Kasım milli ağaçlandırma günü bu yılki teması Türkiye yüzyılına nefes olarak belirlenmiştir. Bugün 10 ilçemizde ve ilimizde 11 lokasyonda toplam 23 bin fidan toprakla buluşturulacaktır. Doktor Devlet Bahçeli hatıra ormanında sizlerle birlikte toplam 4 bin 25 adet fidanı toprakla buluşturacağız. 2 bin adet fidanı da fidan dikim etkinliğimizden sonra sayın valimiz ve vekillerimizle birlikte halkımıza ücretsiz olarak dağıtmış olacağız"dedi.

 

 

Elazığ Valisi Ömer Toraman ise,"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu coğrafyanın, bu toprakların yeşillendirilmesi, ormanlarının çoğaltılması için milli bir seferberlik başlatıldı 2019 yılından bugüne kadar da aynı gün ve aynı saatte 81 ilde ülkemizin her bir köşesinde fidanlar topraklarla buluşuyor. Avrupa'da ağaçlandırma faaliyetlerinde Türkiye 1. sırada, Dünya'da 4. sırada. Bu çapta bir ağaçlandırma faaliyetini bu kadar başarıyla yürüten başka bir ülke Avrupa'da yok. İçinde bulunduğumuz alan yaklaşık 100 dönümlük bir alan. Şehrimizin merkezinde çok güzel bir noktada. Burası da birazdan dikeceğimiz 4 bini aşkın fidanıyla hem şehrimizin yeşilliğine hem bu şehirde yaşayan hemşerilerimizin daha yaşanabilir bir şehre kavuşması adına önemli bir katkı sağlayacak"diye konuştu.

AdminAdmin