GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-11-2022 16:07

Elazığ'da 88 Ahıska Türkü ailesine kavuştu

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Ahıska Türklerinin bölgeden tahliyeleri sürüyor. Bu kapsamda 88 Ahıska Türkü Elazığ'a getirilerek ailesine kavuştu.

Elazığ'da 88 Ahıska Türkü ailesine kavuştu

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'nın Herson şehrinden Türkiye’ye gelmek için 31 Ekimden beri Rusya sınırında bekleyen 88 Ahıska Türkü Gürcistan üzerinden Türkiye'ye giriş yaparak Elazığ’a getirildi. Karşılama programına Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, Elazığ Göç İdaresi Müdürü Rıfat Çetinkaya ve Ahıska Türkleri katıldı. Geçici Barınma Merkezine getirilen 88 Ahıska Türkü büyük bir coşkuyla kurbanlar ve dualar eşliğinde karşılandı. Ailesi ve yakınlarına kavuşan Ahıska Türkleri duygusal anlar yaşadı. Böylece Geçici Barınma Merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü sayısı 2 bin 639 oldu.

 

Ahıska Türklerinden Gülçıhra Muzafferova,"Kaynımın oğlu, yeğenim geliyor, komşularımız geliyor. Onları çok bekliyorduk. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun, başbakandan bizi buraya getirmeye emeği geçen bütün hepsinden Allah razı olsun biz çok razıyız"dedi.  

Eşinin gelmesini bekleyen Eldar Muradov,"Ukrayna'dan geleli bir ay oldu. Şimdi eşimizi bekliyoruz, onun pasaportu yoktu gelemedi. Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'a buraya getirdiği için teşekkür ediyoruz "diye konuştu.  

Ahıska Türklerinden Hanife Reşidova,"Emeği geçenlerden Allah razı olsun, annelerini evlatlarına, evlatları da annelerine kavuşturuyorlar. Tayyip Erdoğan'dan da, bütün Türk halkından da Allah razı olsun. Bacımın oğlu ve komşumun kızı geliyor. Hepsi bizim evlatlarımız"ifadelerini kullandı.   

4 çocuğuna kavuşan Gülbahar Şamilova,"Çok şükür. Allah hepinizden razı olsun. Bu sevinci bana yaşattınız ya sağ olun var olun"dedi.

 

Eldar Muradov'un eşi Sevim Muradov ise,"Kavuştuk, çok mutlu olduk. Teşekkür ederiz herkese. Sağ olun sonunda vatanımıza kavuştuk."diye konuştu.

 

Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi,"Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle tahliye edilen soydaşlarımızın bulunduğu Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezindeyiz. Burada tahliye edilen soydaşlarımızı en iyi şekilde Göç İdaresi koordinasyonunda buralara getirip burunları kanamadan konaklayacağı yerlere yerleştiriyoruz. Yaklaşık 2 bin 500'e yakın ailemize bu işlemi gerçekleştirdik. Bugün de 31 Ekim tarihinden beri Rusya sınırında bekleyip ülkemize gelmeyi bekleyen 88 Ahıskalı soydaşımızı aileleriyle beraber kavuşmalarına şahit olduk. Davullar, zurnalar, kurbanlar eşliğinde dualarla beraber karşılandılar ve ciddi manada burada mutluluklarına şahit olduk. Bizler annesine kavuşan çocukları gördükçe yaptığımız işlemin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha burada şahit olduk"

AdminAdmin