GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-11-2022 09:41   Güncelleme : 10-11-2022 09:51

Elazığ'da deprem-tahliye tatbikatı

İçişleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan protokol kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan deprem tatbikatı Elazığ'da da yapıldı.

Elazığ'da deprem-tahliye tatbikatı

2022 tatbikat yılı kapsamında İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki protokol ile 81 ilde eş zamanlı olarak Kredi ve Yurtlar Kurumlarında yapılan tahliye tatbikatı Elazığ'da da yapıldı. Bu çerçevede Harput Kız Yurdu'nda deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata Elazığ Valisi Ömer Toraman, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Gençlik ve Spor Müdürü Abdulsamet Eren ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri katıldı. AFAD ekiplerince organize edilen tatbikatta öğrenciler siren sesinin ardından çök-kapan-tutun hareketi yaparak temsili depremin sona ermesi ile birlikte güvenli şekilde toplanma alanına tahliye gerçekleştirildi. Tatbikat ile toplumda afet bilincinin yerleştirilmesi ve olası bir depremde tahliye esaslarının bilinmesi amaçlanıyor.

 

Elazığ Valisi Ömer Toraman, yaptığı açıklamada şunları söyledi,"Bugün Türkiye genelinde Gençlik Spor Bakanlığı ile işbirliği halinde AFAD başkanlığımızca Kredi yurtlar kurumuna bağlı yüksek öğrenim yurtlarında bir tatbikat gerçekleştirdik. İlimizde de şu anda Harput kız yurdunda bu tatbikata biz de katıldık. Çök, tutun ve kapan ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Burada amaç bir deprem olduğunda nasıl davranılacağını deprem anında nasıl davranacağını pekiştirmek. Çök tutun kapan yaşamsal hareketinin önemini vurgulamak ve pratiğini yapmak, daha sonra da deprem sarsıntısı geçtikten sonra da güvenli bir şekilde uygun yolları kullanarak tahliye pratiğini geliştirmek için bu tatbikat düzenlendi. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından 2022 yılı tatbikat yılı olarak afetlerde tatbikat yılı olarak ilan edildi. Yıl boyunca değişik kapsamda, değişik çapta, değişik nitelikte pek çok tatbikat yaptık. Bu yurtta binin üzerinde öğrencimizle bu tatbikata katıldık. Elazığ ili genelinde de bu tatbikata bütün yurtlarımız katıldı. Bunun deprem veya bütün afetlere farkındalık oluşturulması konusunda katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu tatbikatlar devam edecek, bunları afetlere hazırlığa hayatımızın bir parçası haline getirmemiz lazım"

AdminAdmin