GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-11-2022 13:23

Elazığ'da deprem-tahliye tatbikatı yapıldı

İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan protokol kapsamında 81 ile eş zamanlı olarak yapılan deprem tatbikatı Elazığ'da da yapıldı.

Elazığ'da deprem-tahliye tatbikatı yapıldı

2022 tatbikat yılı kapsamında İçişleri Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki protokol ile 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan tahliye tatbikatı Elazığ'da da yapıldı. Bu çerçevede Harput Hamdi Başaran yatılı Kur'an kursunda deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından organize edilen tatbikatta Kur'an kursunda okuyan çocuklar ve personel deprem sırasında ne yapılması gerektiğiyle ilgili bilgilendirildikten sonra siren sesinin ardından çök-kapan-tutun hareketi yaparak temsili depremin sona ermesi ile birlikte güvenli şekilde toplanma alanına tahliye gerçekleştirildi. Tatbikat ile toplumda afet bilincinin yerleştirilmesi ve olası bir depremde tahliye esaslarının bilinmesi amaçlanıyor.

 

Elazığ AFAD Şube Müdürü Teymen Şimşek, yaptığı açıklamada şunları söyledi,"2022 tatbikat yılı kapsamında AFAD Başkanlığımız ile Diyanet İşleri Başkanlığımız arasındaki protokol çerçevesinde bütün Türkiye çapında eş zamanlı olarak tahliye tatbikatları gerçekleştiriliyor. Bugün biz de Harput Hamdi Başaran yatılı Kur'an kursunda tahliye tatbikatını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Buradaki amacımız toplumda afet bilincinin yerleştirilmesi, olası bir depremde tahliye esaslarının bilinmesi açısından toplumun bir katmanı olan Kur'an kursu öğrencilerine yönelik bir çalışmadır. Elazığ'da tüm Kur'an kurslarımızda yapıldı. Biz 14 merkezimizde birebir personel görevlendirmek suretiyle bu çalışmaları yürütüyoruz"

AdminAdmin