GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-04-2022 20:35

Elazığ'da esnafların 'Ramazan' yoğunluğu

Elazığ'da, Ramazan ayı ile birlikte esnafların yoğunluğu sürüyor. Esnaflar vatandaşların yemeklerini sıcak bir şekilde verip iftarlarını açmaları için yoğun mesai sürdürüyor.

Elazığ'da esnafların 'Ramazan' yoğunluğu
"

Elazığ'da 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte esnafların da yoğunluğu arttı. Kasaplar vatandaşların sipariş ettiği Palu tava, Harput tava, güveç, döner, biftek, balık, ve kavurma gibi yemekleri hazırlıyor. Fırıncılar ise Ramazan ayına özel yaptıkları ekmek çeşitlerinin yanında hazırlanan ve vatandaşların getirdiği yemekleri iftar vaktinden önce sıcak bir şekilde teslim etmek için yoğun çaba sarf ediyor. Vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çalışan esnafların yoğunluğu Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek.

 

Kasaplardan Fatih Akdeniz, ramazan dolayısıyla yoğunluklarının olduğunu belirterek şunları söyledi,"Müşterilerimiz Palu tavası, döner, biftek, güveç ve kavurma istiyor. Bunları toprak tepsilerde hazırlıyoruz. Eskiye ait bakır leğenler daha sağlıklı. Müşterilerimize güzel bir şekilde hazırlıyoruz. Yemeği hem hazırlayıp hem de pişirip veriyoruz. Müşterilerimize yanında Ramazan pidesi de hazırlıyoruz. Elimizden geldiğince güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah müşterilerimiz bizden memnundur. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum"

 

Vatandaşlardan Mehmet Şener, ramazandan dolayı evde hazırladıkları yemekleri fırına getirdiklerini dile getirerek, "Peynirli ekmek olsun, patilanın çeşitleri hepsi burada muazzam olarak pişirilip bize sıcak sıcak veriliyor. Yemeklerimizi ramazandan dolayı akşamüstü istediğimiz saatte gelip alıyoruz. Fırınlarımızdan memnunuz"dedi.

 

Fırıncılardan Mustafa Hayta ise,"yağlı ekmeğimiz var, yöresel olarak peynirli ekmeğimiz var. Yağlı ekmek Türkiye'nin her yerinde çıkmaz ama biz Türkiye'nin her yerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Güvecimiz, lahmacunumuz, Palu tavası var, Harput tava var, kıymalısı, kuşbaşılısı, bifteği, kağıt kebabı var. Bunları vatandaşımıza en güzel şekilde yedirmeye çalışıyoruz. Bütün gayemiz bu"diye konuştu.

AdminAdmin