GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-11-2023 15:53

Elazığ’da ‘İletişim Müzesi ve Fotoğraflarla Yaşayan Harput Sergisi’ açıldı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve İletişim Fakültesi Dekanlığı organizasyonunda İletişim Fakültesinin kuruluşunun 25. yılı etkinlikleri kapsamında ‘İletişim Müzesi Açılış Töreni ve Fotoğraflarla Yaşayan Harput’ konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Elazığ’da ‘İletişim Müzesi ve Fotoğraflarla Yaşayan Harput Sergisi’ açıldı

İletişim Fakültesi Harput Yerleşkesinde yapılan açılış törenine, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran İmik Tanyıldızı, gazeteciler, yazarlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, fakültenin 25. kuruluş yıldönümü ve Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle sergiyi düzenlediklerini ifade ederek; “1997 yılında kurulmuş olan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2001-2002 eğitim öğretim yılı döneminde öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Fakültemizin 25. Kuruluş yıldönümü ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle düzenlediğimiz bu açılış töreninde Harput’un 19. Yüzyılın başından günümüze kadar çekilmiş 100’ü aşkın fotoğrafı yer almaktadır. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın desteği ve Recep Bağcı hocamız ile aramızda şu an yer alan değerli konuklarımızın katkılarıyla açılan iletişim müzesi ile iletişimde değişim ve dönüşüm gözler önüne serilmektedir’’ dedi. 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, İletişim Fakültesi kampüsünün bir iki yıla nezih bir ortama dönüşeceğini belirterek; “Harput Yerleşkemizde önümüzdeki süreçte birkaç fakültemiz daha olacak. Böylece burasıda tıpkı merkez kampüsümüz gibi çok nezih bir ortama dönüşecek. İnşallah önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde bu değişimi birlikte göreceğiz. Sergimiz uzun yıllardır üniversitemizde hizmet veren Recep Bağcı hocamızın çok büyük emekleri sonucunda oluşturulmuş. Her iki sergimizin de üniversitemiz, şehrimiz ve öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Elazığ’ın basın ve yayın faaliyetleri açısında iyi bir noktada olduğuna dikkat çeken Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’da ; “Elazığ basın ve yayın faaliyetleri açısından oldukça iyi noktada. İletişim fakültesinden okuyan öğrencilerimizi ayrıca tebrik etmek gerekiyor. Çünkü çok genişleyen büyüyen bir alan. Fotoğraf sergisi için emek veren arkadaşlarımızı özellikle müzeye emek veren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum kıymetli dekanımızı, rektörümüzü tebrik ediyorum şehrimize böyle güzellikler kattıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde kaydetti.
Konuşmaların ardından ilk olarak İletişim Müzesinin açılışı yapıldı. Daha sonra İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Recep Bağcı ile Fotoğraf sanatçısı Feridun Şedele tarafından hazırlanan “Fotoğraflarla Yaşayan Harput” konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapılarak davetliler tarafından gezildi.
 

AdminAdmin