GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-08-2021 21:35

Elazığ’da Kent-Köy yaşam alanının açılışı gerçekleştirildi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehre prestij kazandıran projeleri arasında yer alan “Elazığ Belediyesi Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı" açıldı.

Elazığ’da Kent-Köy yaşam alanının açılışı gerçekleştirildi
"

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent-Köy Yaşam Alanı projesi, 1 yıllık çalışmanın sonunda tamamlanarak Çaydaçıra Mahallesinde açıldı. Düzenlenen açılış törenine Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, milletvekilleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran konseri ile başlayan tören konuşmalarla devam etti. 45 bin 527 metrekare üzerine kurulan alanda köy yaşamının donatılarının yer aldığı ve etrafı dere ile çevrili bir ada yer alıyor. adanın etrafı ise kent yaşamının donatılarıyla şekilleniyor.

Köy yaşamının yansıtıldığı alanda köy çeşmesi, su kuyusu, yel değirmeni, su değirmeni, mescit, küçük ölçekli kümes ve fide serası yer alıyor.
Etrafında ise şehir yaşamının birer parçası olarak eğlenme, dinlenme ve sportif faaliyetlere olanak sağlayan gezinti yolu, koşu parkuru, bisiklet yolu, köprü, iskeleler ve oturma üniteleri yer alıyor.

Ayrıca alanda Türk tarihindeki; Orhun, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerini temsil eden dört ana giriş kapısı yer alıyor. Ziyaretçiler için ise 100 araçlık otopark alanı bulunuyor. Vatandaşların nefes alacağı alanda çocuklar doğal yaşamı tanıma ve yaşama fırsatı yakalayacaklar.
 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, açılış konuşmasında şunları söyledi:

"şehrimizin yeni ve hızla gelişmekte olan Çaydaçıra mahallemiz için böylesi bir yaşam alanı önemli bir ihtiyaçtı ve 1 yılda bu yaşam alanını hemşerilerimize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Zaman zaman gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde de gördüğüm gibi kent-köy yaşam alanı çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, ablalarımız, annelerimiz, amcalarımız için çoktan vazgeçilmez bir yaşam alanı olmuş durumda. Sadece mahalle sakinlerimizin değil Elazığlıların vazgeçilmezleri arasında yer alan, geleceğimiz olan çocuklarımıza armağanımız olan kent-köy yaşam alanı şehrimize hayırlı olsun"

AdminAdmin