GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-03-2022 15:54

Elazığ'da “Mavi Vatan Türkiye’nin Geleceğidir” Konferansı

Elazığ'da “Mavi Vatan Türkiye’nin Geleceğidir” konferansı düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Mustafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı katıldı.

Elazığ'da “Mavi Vatan Türkiye’nin Geleceğidir” Konferansı
"

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Elazığ İl Temsilciliği tarafından “Mavi Vatan Türkiye’nin Geleceğidir” konulu konferans Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Mustafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı katıldı.
 

Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Elazığ’da bulunmaktan, sizlerle bir arada bulunmaktan büyük şeref duyuyorum. Mavi Vatan sadece deniz değil. Onu söyleyeyim. Mavi Vatan ‘su, sular’ yani bunlar içerisinde denizlerin yanı sıra göller, barajlar, nehirler, ırmaklar… bunların hepsi var. Biz Elazığlılar belki de Anadolu’yu suyla tanıştıran Türk boyuyuz. Neden? Bizim denizlerle, sularla ilişkimiz hakikatten çok eskiye dayanıyor. Bunun en büyük delili hangisi biliyor musunuz? Biz buraya Orta Asya’dan, Horasan’dan oradan buradan geldik ya yerleşirken. Hatıralarımızla birlikte geldik ve bizim hayatımızda neye yer bırakmışsa oralar buralarda öyle isimler yapmak istedik. Hazar Denizi bizim için çok önemliydi, burada bir göl gördük onun ismini Hazar koyduk. Onun için biz denizlere, sulara haşır neşir olan insanlarız. Elazığ bir yarım adadır. Keban Baraj gölüyle, Hazar Gölüyle, Fırat nehriyle gerçekten bir su şehri bir Mavi Vatan şehri” şeklinde konuştu.

AdminAdmin