GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-05-2021 13:42

Elazığ'da pazar yerleri denetlendi

Elazığ'da, tam kapanma süreci ile birlikte sadece yaş sebze, meyve ile fide satışı yapan pazaryerlerine denetim yapıldı. Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yapılan alışveriş hizmetini denetlediklerini belirterek, "2 hafta önceki vaka sayımızdan yüzde 60-70 oranında bir düşüş gerçekleşti. Vatandaşlarımızı bulaş riskinden korumaya gayret ediyoruz"dedi.

Elazığ'da pazar yerleri denetlendi
"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı tam kapanma dönemi kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yolladığı genelgeye göre 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık olacaktı. Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da pazar yerleri koronavirüs tedbirlerine uygun olarak açıldı. Elazığ Valisi Erkaya Yırık da pazar yerlerini denetleyerek vatandaşların Kadir Gecesini kutladı.

 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"26 Nisan tarihi itibariyle Cumhurbaşkanlığımız kararıyla  29 Nisan 17 Mayıs  günleri rasında tam kapanma kararı alımiş idi. Bu süreçte üretim, imalat, tedarik ve lojistik faaliyetlerinin aksamaması için devletimiz çıkarmış olduğu genelgelerle birtakım  muafiyetler getirdi. Bu süreç işçerisinde mutlaka işini yürütmesi gereken bu bahsetiğim sektörlerin bu faaliyetlerine devam etmesi önemli. Çıkarılmış olan genelgelerle birlikte vatandaşlarımızın işlerini koyallaştırmak bir taraftan da bulaş riskinden vatandaşlarımızı uzak kılarak virüsle mücadelede başarılı olabilme amacını taşıyor. Malumunuz bu süreç tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüsün İngiliz varyantıyla birlikte bulaş riskini artırdığı ve dolayısıyla son haftalarda vaka sayılarını yükselttiğini gözlemleyerek bu sürece girmiş olduk. İçişleri bakanlığımız vatandaşlarımızın bulaş riskinden uzak kalması için ve sağlıklarının korunması için diğer bakamnlıklarla birlikte sürekli genelgelerle sahadaki çalışmaları takjip ediyor ve destekliyor. Gün geçmiyor olsun ki herhangi bir bununla ilgili bir genelge gelmemiş olsun. Bu süreçte özellikle Pazar yerleri, yaş sebze üretimininin zayi olmaması, vatandaşlarımızın, esnaflarımızın mağdur olmaması, pazarcı esnaflarımızın işlerinin devam etmesi, ellerindeki mallarının telef olmaması amacıyla birtakım tedbirler getirildi. Bu tedbirler kapsamında Pazar yerelerine girişlerin HES kodu sorgulamasının yanında kontrollü bir şekilde yapılması, kolluk kuvvetlerimizin belediye ekipleriyle birlikte zabıta ekipleriyle birlikte buradaki süreci sürekli takip etmesi, pazarcı esnafları arasındaki tezgahların 3 metreden az olamaması ve vatandaşlarımızın bu süreçte alışverişlerini hijyen kurallarına ve pandemi kurallarına uygun bir şekilde yapması için kararları almış ve takip ediyoruz. Bugün de vatandaşlarımıza Kadir gecesini idrak ettiğimiz bugün vatandaşlarımıza ve pazarcı esnaflarımıza iyi pazarlar dilemek kadir  gecelerini kutlamak için sahada arkadaşlarımızla birlikte bugün sahada yürütülen alışveriş sürecini takip ediyoruz. Gördüğümüz gibi tüm kurallara uygun bir şekilde bu süreç devam ediyor. Bu kurallara hep birlikte tam riayette uyduğumuz takdirde bunun sonuçlarını vaka sayılarının azaltılması olarak inşallah alıyoruz, almaya devam ediyoruz. Bugün 6 noktada Pazar yeri var. 8-15 mayıs tarihlerinde belirlenmiş olan noktalarda Pazar faaliyeti devam edecek. Vatandaşlarımızın yaş sebze, meyve ve fide mevsimi ile talepleri bu noktalarda karşılanmış olacak. İnişallah vatandaşımız bu virüsle ilgili herhengi bir sıkıntı yaşamadan sayıları da düşürerek bu süreci devam ettirmiş olacağız. 


Gördüğüm kadarıyla vatandaşımız da memnun. İnşallah böyle devam edecektir. son günlerdeki vaka sayımız bundan yaklaşık 2 hafta önceki vaka sayımızla tam kapanmayla birlikte yüzde 60-70 oranında bir düşme gerçekleşti. Yani 300’lerden 100 küsürlere kadar rakam inmiş oldu. İnşallah bunun da altın düşerek Vatandaşlarımızı bu bulaş riskinden korumaya gayret ediyoruz. Vatandaşımıza anlayışından dolayı teşekkür ediyorujm. Temizlik, maske, mesafe kurallarına her aman olduğu gibi uymaya devam ediyor. İnsanlarımnızın bu riayetiyle birlikte inşallah minimum bir şekilde bu süreci atlatmış olacağız. Devletimiz vatandaşımızın selameti için gereken çalışmayı yapıyor"

Haberin Galerisi : Elazığ'da pazar yerleri denetlendi
AdminAdmin