GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-10-2023 17:28

Elazığ'da şehit binbaşının baba ocağını soyan hırsızlar yakalandı

Elazığ’da Şehit Binbaşı Zafer Kılıç’ın baba ocağını soyan hırsızlar polis ekipleri tarafından yakalandı. Şehit Binbaşı Zafer Kılıç’ın annesine hediye ettiği kol saati ve çalınan eşyalar aileye teslim edildi.

Elazığ'da şehit binbaşının baba ocağını soyan hırsızlar yakalandı

Olay 2 gün önce Doğukent Mahallesi Şehit Binbaşı Zafer Kılıç Sokak'ta meydana geldi. Şehidin babası Ahmet (79) ile annesi Şehriban (74) Kılıç çifti, yaklaşık 20 gün önce Maden ilçesine bağlı Küçükova köylerine gitti. Burada bağ ve bahçe işlerini bitirdikten sonra kentteki evlerine gelen şehidin ailesi çelik kapılarının kırıldığı fark etti. Evi kontrol eden ve birçok eşyanın çalındığını gören yaşlı çift, emniyet ile jandarma ekiplerine haber verdi. Yapılan ilk incelemelerde, hırsızın balkon kapısını kırarak içeriye girdiği belirlendi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Yankesicilik Büro Amirliği tarafından hırsızların yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmalar sonucunda 312 saatlik güvenlik kamerası görüntüleri izlenerek Şehit Binbaşı Zafer Kılıç’ın baba ocağını soyan hırsızlar H.B., G.K. ve E.Ç. gözaltına alındı. Şehit Binbaşı Zafer Kılıç’a ait olan annesine hediye ettiği kol saati ve çalınan eşyalar aileye teslim edildi.


"İÇİŞLERİ BAKANIMIZ BİZZAT OLAYIN TAKİPÇİSİ OLDU"

Elazığ Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışmayı yürüttüklerini belirterek,"Arkadaşlarımız yüzlerce saatlik kamera kaydını izlediler. Bu kameralardan yola çıkarak şüphelileri tespit ettik. Öncelikle bir şüpheliyi, arkasından yardım ve yataklık yapan iki şüpheliye eriştik. Biri kadın iki erkeği operasyonla sabaha karşı gözaltına aldık. Sizler şehidimizin bize emanetisiniz. Sizler bizim annemiz babamızsınız. Sayın İçişleri Bakanımız ve valimiz bizzat olayın takipçisi oldu. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde bu soruşturmayı başlattık. Güzel bir şekilde sonuçlandırdık. Şehidimizin size emaneti olan ve manevi değeri çok yüksek olan bu saati tekrar size ulaştırmaktan ziyadesiyle mutluyuz, memnunuz"diye konuştu.

"OĞLUM ŞEHİT OLDUKTAN SONRA SAATİ TAKMAYA KIYAMIYORDUM"

Şehit Binbaşı Zafer Kılıç’ın annesi Şehriban Kılıç ise,"Allah peygamber razı olsun, çok teşekkür ederim. Hepiniz benim evladımsınız. Türkiye şehidini unutmadı. Şehidime ve ailesine değer verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ayaklarınızın altını da öpsem az gelir. Çünkü bu benim için çok değerliydi. Sanki bugün Zafer yeni gelmiş de bana saatini vermiş. O şehit olduktan sonra takmaya kıymıyordum bozarım, kırarım diye. Onun hatırası çünkü"dedi.

 

AdminAdmin