GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-12-2023 17:12

Elazığ’da vatandaşlar Filistin için yürüdü

İsrail’in Gazze’de devam ettirdiği insanlık dışı saldırıları ve vahşeti protesto etmek için Elazığ’da binlerce vatandaş yürüyüş yaptı.

Elazığ’da vatandaşlar Filistin için yürüdü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde El-Aksa Platformu tarafından organize edilen protesto yürüyüşü ve sonrasında yapılan mitingde İsrail’e yönelik tepkiler yükseldi. Müslümanların özellikle Gazze’de süren katliama karşı daha fazla tepki gösterilmesi gerektiği dile getirildi. İkindi namazı sonrası İzzetpaşa Camisinde bir araya gelen vatandaşlar Gazi Caddesi’nden tekbir getirerek, İsrail’i protesto eden sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanında toplanan grup adına MEMUR-SEN Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi açıklama yaptı.

 

Bahşi açıklamasında "Gazze'de 7 Ekim'den bu yana korkunç bir soykırım yaşanıyor. Siyonist işgal rejiminin tetikçiliğini yaptığı, ABD'nin silahları tedarik ettiği, İngiltere, Fransa, Almanya'nın arka çıktığı Yüzyılın soykırımı bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştiriliyor. Gazze kelimenin tam anlamıyla kan banyosunda boğuluyor. Bugüne kadar 17 binden fazla kardeşimiz şehit edildi. Binlercesi enkaz altında.7 binden fazla bebek, çocuk öldürüldü. 4 binden fazla kadın şehit edildi. 45 binden fazla yaralımız var. 250 bine yakın bina, yüzlerce cami, onlarca okul, hastane yerle bir edildi. BM'nin kontrolündeki binalar bile oraya sığınmış insanlarla birlikte yok ediliyor. Bugün10 Aralık, BM tarafından ilan edilen "Dünya insan hakları günü". Bir millet BM'nin gözünün önünde yok edilirken insan hakları açıklamaları yapacaklar. Şu an dünya, insan hakları söyleminin hükmünün kalmadığı. Zorbalığın küreselleştiği, soykırımın alkışlandığı, Babaların evlatlarının cesetlerini poşetlerde taşıdığı, Annelerin, yavrularının cansız bedenlerini kokladığı, İnsanların acılarını yaşamaya fırsat bulmadığı bir zamanı yaşıyor. Gazze'nin üzerine ölüm yağıyor. Gazze'de ölen sadece masum siviller değil, Gazze'de insanlık ölüyor! İnsanlık vicdanını kanatan bu tabloda, iki gün önce, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Gazze'de acil ateşkes tasarısı ABD tarafından veto edildi! Böylece bir daha tescillendi ki ABD bu soykırımın suç ortağıdır!" dedi.

AdminAdmin