GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-01-2023 12:25

Evi yolun ortasında kalan vatandaş çözüm bekliyor

Elazığ'da yapılan yol nedeniyle evi yol ortasında kalan Muhammet Aksuoğlu, yol yapımına karşı olmadığını belirterek yetkililerden çözüm için yardım istedi.

Evi yolun ortasında kalan vatandaş çözüm bekliyor

Elazığ'da Çatalçeşme mahallesinde bulunan Dostlar caddesine yaklaşık 1 yıl önce yol yapımına başlandı. 600 metrekarelik müstakil evi yolun ortasında kalan Muhammet Aksuoğlu, yapılan şuurlandırmada uzlaşamayınca evini satmaktan vazgeçti. Süreç içerisinde yol yapımı tamamlanırken Aksuoğlu'nun evi ise yolun ortasında kaldı. Yolda tek şerit üzerinden karşılıklı trafik akışı sağlanırken kaza ihtimali de artıyor. Olay mahkemeye taşınırken Aksuoğlu yol yapımına karşı olmadığını belirterek çözüm için yetkililerden yardım bekliyor.

Öte yandan belediye yetkilileri, söz konusu yolun 2008 yılından beri imar planına dahil olduğunu belirterek, davanın şu an bir üst mahkemede bulunduğunu hatırlatıp, hukuki sürecin devam ettiğini söyledi. 
 

Ev sahibi Muhammet Aksuoğlu, evde annesi, kız kardeşi ve kız kardeşinin çocuklarının yaşadığını belirterek konuşmasında şunları söyledi,"Biz yola karşı değiliz. Annemin ve bacımın gideceği başka bir ev yok. Biz o zaman belediye başkanına da bize bir bedel belirlensin, bir ev alabilelim, onlar da o eve geçince belediye yolu yapsın dedik. Yol ve ev bir tarafa bizim büyük sıkıntımız şu aslında, burası 3 defa şuurlandırmaya girip iptal oluyor. En sonki şuurlandırmada 600 metrekareye yakın arsamız 3'e bölünüp yüzde 30'u kamulaştırılıyor, bize ayrı yerlerde 120, 180 ve 70 metrekare arsa veriliyor. Bunlarla ilgili hiçbir şey yapamıyoruz. Belediye sorunumuzu giderecekse yola karşı değiliz. şu anda bizimle birlikte mahalleli de mağdur durumda. Yol tamamlandığında gaz gelecek, bazı hizmetler daha ilerleyecek. Yapılsın zaten hani şu anda mahkemeliğiz, üst mahkemeye taşındığı bilgisi var ama net değil. Devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz bu konuyu çözsünler. Sonuçta mağduruz"

 

Mahkemelik olan Mehmet Ataşçi ise,"Normalde bu yolun şu bahçenin alt tarafından geçmesi lazımdı. Benim arsam yola gitmiş diyorlar, arsamı da bu adama vermişler. Benim burada suçum ne? Buradaki millet mağdur. Buradaki ev sahibi de mahkemelik, hatta bizi de mahkemeye vermişler. Mahkeme şu anda devam ediyor. Burası kazaya sebebiyet veriyor, yağmur yağınca su buralara doluyor"dedi.

AdminAdmin