GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 12:48

“Fırat Bölgesi” Yöresel Ürünleri YÖREX’te Tanıtıldı

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle "Sizin Oraların Nesi Meşhur" sloganıyla organize edilen Antalya 12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) standında Fırat Bölgesi yöresel ürünleri tanıtıldı.

“Fırat Bölgesi” Yöresel Ürünleri YÖREX’te Tanıtıldı

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından fuarda açılan stantta Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinin yöresel ürünlerden kayısı, kayısı ürünleri, bal, fasulye, üzüm, orcik, Ağın leblebisi, peynir, kavurma ve diğer birçok yöresel ürünün tanıtımı gerçekleştirildi.

Fuarın açılış programına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, FKA standını ziyaret ederek, yöresel ürünler hakkında bilgiler aldı.

Isparta Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Selçuk Aslan ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak da ajans standını ziyaret ederek Genel Sekreter Dr. Abdulvahap Yoğunlu ile bir araya geldi.

Fuarın ikinci günü Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu 12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda "Yerel Kalkınmanın Anahtarı: Coğrafi İşaretler" konulu panelde "Bölgesel Kalkınma Perspektifinden Yöresel Ürünlerin Ticarileşmesi" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Dr. Abdulvahap Yoğunlu, fuarın çok verimli geçtiğini belirterek, bu yıl on ikincisi düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda Fırat Kalınma Ajansı olarak Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimizdeki zengin yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla katılım sağladıklarını söyledi.

Yoğunlu, YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nın yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerin tanıtılması, markalaşması ve ticarileşmesi anlamında önemli bir platform olduğunun altını çizerek, “Bölge illerimiz olan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’den gelen firmalarımız ve kooperatiflerimiz yöresel ürünlerini fuarda tanıtma şansını yakaladılar. Çok verimli bir fuar geçirdiğimizi düşünüyorum. Katılımcılarımız fuardan sonra inşallah güzel geri dönüşler alacaklardır. Bölgemizin kalkınmasına yönelik ajans olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Ajans Yönetim Kurulu üyesi Hasan Hüseyin Çoşkun ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu tarafından ajans çatısı altında fuara katılan firmalara ve kooperatiflere katılımcı belgeleri verildi.

AdminAdmin