EĞİTİM
Giriş Tarihi : 20-06-2023 15:15

FIRAT ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINI UĞURLUYOR

1975 yılında kurulan ve bugüne dek yaklaşık 100 bin öğrencisini mezun eden Fırat Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı sonunda da binlerce öğrencisini düzenlediği mezuniyet törenleri ile uğurluyor.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINI UĞURLUYOR

Diş Hekimliği, Teknoloji, Fen ve İlahiyat Fakülteleri düzenledikleri mezuniyet törenleri ile öğrencilerini uğurladı. Düzenlenen törenlere Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, fakülte dekanları, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

İlk Mezuniyet töreni genç diş hekimlerinindi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende anlamlı bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Fırat Üniversitesi’nin son yıllarda göstermiş olduğu başarılara dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, “Üniversitemiz verdiği eğitimin kalitesi bilimsel araştırmaların sayısı ve niteliğiyle ilimizde ve bölgemizde sorumlu sağlık ve danışmanlık hizmetleri arasında olan yükseköğretim sistemi içerisinde adına yakışır bir seviyeyi yakalamıştır. Üniversitemiz Aralık 2021’den itibaren Türkiye’mizin en başarılı üniversiteleri arasında yerini almış ve Araştırma Üniversitesi unvanını kazanmıştır. Mayıs 2022 tarihi itibariyle 208 üniversite içerisinde dijital dönüşümde en iyi iletişim sağlayan 8. Üniversite olmuş ve bu bağlamda yükseköğretimde dijital dönüşümde pilot üniversite olarak seçilmiştir” dedi.

 

Fırat Üniversitesi’nde bir tek diş hekimleri yaşamadı mezuniyet heyecanını. Aynı gün Teknoloji, Fen ve İlahiyat Fakülteleri de düzenledikleri mezuniyet törenleri ile mezunlarının heyecanına ortak oldu.

 

Törenlerde birer konuşma yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz ACUN KAYA, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar DEMİREL, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikail ET ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel ÖZDEMİR’in ortak mesajı ise pandemi ve depremin gölgesinde gösterilen başarılar oldu.

 

Mezuniyet Töreni programları, başarı belgeleri ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından kep atma töreni ile son buldu

AdminAdmin