GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-11-2023 15:54

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ HARPUT’U GEZDİ

Fırat Üniversitesi tarafından öğrencilere Elazığ’ın tarihi ve turistik bölgelerini tanıtmak amacıyla başlatılan gezi etkinlikleri kapsamında 450 öğrenci Harput’u gezdi. 

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ HARPUT’U GEZDİ

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından Elazığ Belediyesi’nin destekleriyle “Cumhuriyetin 100. Yılında Tarihe Yolculuk ‘Harput’ Gezisi” etkinliği gerçekleştirildi. 

Harput gezisine Fırat Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinan Akpınar, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Furkan Dilaver ve Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören 450 öğrenci katıldı. Öğrencileri Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat karşılayarak Harput’la ilgili bilgiler verdi. 

Geziye katılan öğrenciler; minaresi Pisa Kulesi’nden daha eğri olan Ulu Cami’yi, harcında süt kullanıldığı rivayeti olan Harput Kalesi’ni, Şefik Gül Kültür Evi’ni, Musiki Müzesi’ni, Fincan Müzesi’ni, Hoca Hasan Hamamı’nı, Cam Seyir Terası’nı ve Basın Müzesi’ni gezdi. 

Elazığ’ın tarihi ve turistik değerlerini öğrencilere tanıtmak ve aynı zamanda öğrencilerin moral ve motivasyonlarını da sağlamak amacıyla gerçekleştirilen gezide Üniversite öğrencileri Harput’u oldukça beğendi. 

Geziyle ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi öğrencileri Harput’u çok beğendiklerini, tarihi yerleri görmekten dolayı oldukça mutlu olduklarını söyleyerek düzenlenen gezi nedeniyle Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler. 

AdminAdmin