GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-06-2023 10:32

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından "Meslekte İlk Adım 112" adlı panel düzenlendi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Mezuniyet Sonrası Eğitim Faaliyetleri kapsamında Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonunda son sınıf öğrencilerine yönelik "Meslekte İlk Adım 112" adlı panel düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından

Panelde Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya GÜRGÖZE de bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Metin Kaya GÜRGÖZE, mezun olan hekimlerin pratikte nelerle karşılaştıklarını ve hangi sorunlarla mücadele ettiklerini, özellikle mezun olan öğrencilere anket yaparak tespit ettiklerini, genel olarak bakıldığında mezun olacak öğrencilerin bilgi, beceri ve tecrübe olarak oldukça iyi bir eğitim aldıklarını, ancak prosedür ve özellikle sahada çalışırken dış paydaşlarla nasıl bir ilişki kurulacağı konularında mezuniyet sonrasında eğitim programı dahilinde seminerler verdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Metin Kaya GÜRGÖZE, yapılan toplantının amacının 112 acil hizmetlerinin nasıl yürüdüğü, orda nasıl hizmetler verileceği konusunda son sınıf öğrencilerini bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Ayrıca Elazığ İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Hatice YILDIRIM, Komuta Kontrol Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Zeynep Sena DEĞİRMENCİ ve ASOS İl yöneticileri panele katkı sağladı. Genç hekimlere il ambulans servisi hakkında temel bilgiler verildi; 112’de hekiminin yeri ve karşılaşabilecekleri vakalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen sunum sonrası genç hekimlerin soruları katılımcılar tarafından cevaplandı.

Panelde 112'de görev yapan hekim ve çalışanlara Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya GÜRGÖZE ve Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sevda KORKMAZ tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

"Meslekte İlk Adım 112" adlı panelde Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya GÜRGÖZE, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sevda KORKMAZ ve Öğretim Üyeleri de hazır bulundu.

AdminAdmin