GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2024 15:11

Fırat Üniversitesi’nde 6 Şubat asrın felaketi anma programı gerçekleştirildi

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin birinci yıldönümü dolayısıyla Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 6 Şubat asrın felaketi Fırat Üniversitesi anma programı ve depremlerde hayatlarını kaybedenlerin anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi’nde 6 Şubat asrın felaketi anma programı gerçekleştirildi

Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonunda düzenlenen anma programına; Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, insanların muhakkak bilimin ışığında, bilimsel gerçekleri dikkate alarak bundan sonraki hayatlarını ona göre şekillendirmesi gerektiğini belirterek, yapılacak olan konutların bilimsel veriler dikkate alınarak inşa edilmesi gerektiği söyledi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş, "Ülke olarak depremlerden ziyade, depremlerden önce mevzuatlara uymamız gerektiği sonucu ortaya çıkıyor. Gerçekten çok güçlü bir ülkede yaşıyoruz. Bu depremde de hepimizin gördüğü gibi biz millet olarak çok kolay bir şekilde kenetleniyoruz. Yaralarımızı hep birlikte sarabiliyoruz. Bu bağlamda da üniversitemiz deprem sonrasında tüm akademik personeli ve öğrencileriyle, 1 ay boyunca kenetlenerek depremin etkilediği en yakın illere katkılar sağladık. Biz her zaman depremlerle yüzleşmek zorunda ve yaşamak durumundayız. Ancak bizim muhakkak bilim ışığında, bilimsel gerçekleri dikkate alarak bundan sonraki hayatımızı ona göre şekillendirmemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz konutları bilimsel verileri dikkate alarak inşa etmemiz gerektiği bir gerçektir” diye konuştu.

Deprem süreci boyunca Elazığ’da yapılan çalışmalara değinen Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ise Fırat Üniversitesi’nin deprem sonrası sürece ciddi katkılar sağladığını söyleyerek, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş başta olmak üzere üniversitenin tüm akademik ve idari personeli ile öğrencilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından “Asrın Felaketinde Fırat Üniversitesi Belgeseli” yayınladı. Deprem süreci boyunca Üniversite tarafından yapılan çalışmaların yer aldığı belgesel salonda duygusal anlar yaşattı.

Etkinlikler kapsamında son olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi’nin 37 öğrencisi anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

AdminAdmin