GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-04-2022 16:55

GSB Elazığ Yurtlarında Ramazan Ayı Etkinlikleri

GSB Elazığ yurtlarında, eğitim- öğretimin başladığı tarihten bu yana eğitim, kültür ve sosyal faaliyetleri devam ediyor.

GSB Elazığ Yurtlarında Ramazan Ayı Etkinlikleri
"

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çğrencilerin sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayıp farklı etkinlikler sunuyor. Biz Bize Moral Geceleri, Her Ayın 23 Elazığ Yöresel Günleri, El sanatları, dikiş nakış, ahşap boyama,  tel kırma, rölyef kursları ve birçok branşta verilen sportif ve sanatsal etkinliklerde kişisel gelişimlerine katkıda bulunabiliyorlar. Ramazan ayı dolayısıyla yurtlarda Ramazan Sokağı ve ramazan eğlenceleri düzenleniyor.


İl Müdürü Abdulsamet EREN Yaptığı açıklamada : ‘Dünyadaki milyonlarca insanın beklediği ay sonunda geldi. Ailelerin iftar sofralarında bir araya gelerek daha sık vakit geçirdiği bu dönemde, özellikle bir cümle, yaşça büyük aile üyelerinin ağzından eksik olmaz: "Nerede o eski Ramazanlar?" Bu sitem dolu cümle, ister istemez eski Ramazanları ve gelenekleri düşündürür. 

Eski Ramazanlarda, Ramazanda sokakların şenlik alanları gibi olduğu ve Ramazan eğlencesi denince akla gelen ilk aktivite Hacivat ve Karagöz izlemektir Elbette Meddah oyunu ’da ramazan ayının unutulmaz eğlence kültüründe yer almaktadır. 

Bizde bu eski geleneklerden bazılarını yurdumuzda gerçekleştirmek istedik, Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz ailelerinden uzakta, yurtlarımızda arkadaşlarıyla iftarlarını açmaktalar bu yurtlarımızda yapılan birçok etkinlik var gerek yurtlarımızdaki genç ofislerinde, gerekse yurdumuzun sosyal donatılarında ama Ramazan ayının manevi ruhunu yaşatmak için yurdumuzda ramazan sokağı yaptık. Bu ramazan sokağında Hacivat ve karagöz oyunu, meddah oyunu, çocuklarımıza ikramlarda bulunduk, bir araya gelerek sohbet ettiler, sıcak çay eşliğinde güzel bir ortam oluştu, bu dolayısıyla eski ramazan ortamını yaşatmamız öğrencilerimizi mutlu etti. 

Ramazan Ayının manevi duygusunu öğrencilerimize yaşatılmasında emeği geçen Harput Yurt Müdürlüğüne, Eğitim Sorulumuz Fadime AÇIKKAPI’ya, Genç Ofis Sorumlumuz Gamze GEÇMEZ’e ve gönüllü gençlerimize bu güzel organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum. ’Dedi.

AdminAdmin