GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-05-2021 12:50

Gürsel Erol'dan Filistin'e destek yürüyüşü

Elazığ'da Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Erol, Filistin'e destek için yürüyüş yaptı. Erol, konuşmasında yapılan saldırılar nedeniyle İsrail'i kınadı.

Gürsel Erol'dan Filistin'e destek yürüyüşü
"

İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları nedeniyle Elazığ'da Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Erol tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. İzzetpaşa Camii önünden başlayan yürüyüş Öğretmenevi önünde sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yavuz Doğdu, İyi Parti İl Başkanı Mevlüt Or ve DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Kangal da yürüyüşe destek verdi.

 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konuşmasında şunları söyledi,"İsrail siyonizmin Filistinli Müslüman kardeşlerimize karşı yıllardır uyguladığı baskının, zulmün isyanını Elazığ'dan bir ışık saçmak için çıktığımız yolda bize verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ederim. Filistin halkının yanında olmak Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan 84 milyon yurttaşımızın asli görevi ve sorumluluğudur. Bugün Elazığ'dan sizin seçtiğiniz vekil olarak Filistin'e bir mesaj göndermek için, Filistin'deki Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek için, buradan bütün Türkiye'ye haykırmak için, Müslüman kardeşlerimizin hakkını, hukukunu aramak için çıktığımız bu yolda bize verdiğiniz desteğe canı gönülden teşekkür ediyorum ve İsrail siyonizmi, İsrail'i şiddetle kınıyorum. Bu protestolar, bu yürüyüşler yalnızca kınama aşamasında kalmamalı. Buradan hükümetimize de bir çağrım var. Ne kadar İsrailli Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde mülkiyet almışsa hepsini devletleştirin ve Yahudileri, İsraillileri Türkiye'de istemiyoruz. Ve yine kamuda İsrail'in ne kadar ihale almışsa, ne kadar sözleşmesi varsa hepsini iptal edin. Biz Türkiye'nin yurttaşları olarak, biz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak, biz Mustafa Kemal'in kültüründen, geleneğinden, cumhuriyetin değerlerinden gelenler olarak Filistin'deki kardeşlerimize sahip çıkmayı kendimizi bir yurttaşlık görevi biliriz"

Haberin Galerisi : Gürsel Erol'dan Filistin'e destek yürüyüşü
AdminAdmin