GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-04-2022 20:29

İcra Yolu İle Çocuk Teslim Uygulaması Son Buluyor

Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerinin İcra Müdürlükleri tarafından yerine getirilmesine ilişkin uygulama yerine Adalet Bakanlığınca kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlükleri tarafından yerine getirilmesine yönelik uygulama başlıyor.

İcra Yolu İle Çocuk Teslim Uygulaması Son Buluyor
"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen ve 30 Kasım 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7343 sayılı İcra ve İflas Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile “Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulması”na ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. Kanunun yürürlüğe girmesin ardından Adalet Bakanlığı tarafından çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilam veya tedbir kararlarının yerine getirilmesine ilişkin işlemlerin yapılabilmesi için valilikler ve belediyelerin desteği ile özel teslim merkezleri oluşturuldu.

 

Bu çerçevede hazırlık çalışmaları tamamlanan Adıyaman, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Kırıkkale, Kırşehir, Mardin, Muğla, Sivas, Tekirdağ, Uşak illerinde çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair işlemler Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri tarafından 4 Nisan 2022 Pazartesi gününden itibaren yerine getirilecek. 2022 yılı sonuna kadar bütün il ve ilçelerde çocuk teslim merkezlerinin kurulması planlanıyor.

 

AdminAdmin