GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-11-2023 15:52

İHH özgürlük konvoyu yola çıktı

Elazığ’da İHH insani yardım vakfı tarafından Filistin için özgürlük konvoyu yola çıkarak Adana’da bulunan İncirlik üssüne doğru hareket etti.

İHH özgürlük konvoyu yola çıktı

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarından dolayı İHH insani yardım vakfı, tepki amacıyla Cuma günü İstanbul’dan çıkıp Kocaeli, Ankara, Konya, Kayseri ve Adana’ya gidecek olan özgürlük konvoyu, geçtiği illerde toplantılar yaparak tepkilerini dile getirecek. Bu kapsamda Elazığ’da İHH Elazığ Başkanlığının organizesinde başlayan özgürlük konvoyu da bu sabah Kültür Park’tan hareket etti. Konvoy, Elazığ’dan sonra Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep illerinde toplantı ve mitingler yaptıktan sonra  Adana’ya ulaşarak İncirlik Üssünde miting yapacak.


İHH Elazığ Başkanı Erdal Altunbaş, “7 Ekim tarihinde İsrail’in Gazze’ye başlatmış olduğu saldırıların üzerinden 29 gün geçti. Bu süreçte Gazze’ye 18 bin ton bomba atıldı. Bu oran, İkinci Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya atılan bombanın bir buçuk katı büyüklüğündedir. Bu saldırılarda 10 bine yakın sivil hayatını kaybederken, 25 bine yakın sivil ise yaralandı. 1,5 milyon kişi yerinden edildi. Çok sayıda sağlık görevlisi, arama kurtarma gönüllüsü ve basın mensubunun da hayatını kaybettiği saldırılar durmuyor, şiddeti ise her geçen gün daha da artıyor. İsrail’in soykırım politikaları Asya’dan Avrupa’ya, Amerika kıtasından Afrika’ya kadar din, dil, ırk farkı gözetmeksizin tüm dünyadaki vicdan sahiplerinin tepkisine yol açtı. Dünyanın dört bir yanında kitlesel eylemler yapılıyor. Türkiye’de de 81 ilimizde, 29 gündür Gazze için ayaktayız. Milyarlarca insanın haykırdığı ‘‘İsrail Zalimdir’’ söylemi ise maalesef dünya barışını sağlama görevini üstlendiklerini iddia eden ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi birçok batı ülkesinin yöneticileri tarafından duymazdan gelinmekte, İsrail’e bebekleri ve kadınları katletmesi için tam destek verdikleri görülmektedir. Ukrayna’daki sivil ölümlerini bahane ederek tüm dünyayı savaşa sürüklemeye kalkan batı ülkelerindeki yöneticiler, bugün sadece 29 günde 10 bin kişinin katledildiği Gazze’deki çocukları terörist ilan etmektedir. ABD’nin Irak, Afganistan ve Suriye’de yakın tarihte işlediği katliamlar unutulmamıştır. Bugün de aleni desteğiyle Gazze’deki katliamın bir numaralı sorumlusu İsrail ile birlikte ABD’dir. ABD’nin İsrail ile başı çektiği şer ittifakı, Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyadaki birçok ülkeyi işgale teşebbüs etmektedir. Sivil akıl, her şeyin farkındadır. Sivil vicdan ise her ülkede, her şehirde, her caddede, her sokakta en gür şekilde gerçekleri haykırmaya devam edecektir. Bu amaçla ABD, İsrail ve onların taşeronluğunu yapan ülkelerin yöneticilerine meydan okumak için bugün ülkemizin tüm illerinde olduğu gibi Elazığ’dan ‘‘Rotamız İncirlik, Yükümüz İnsanlık’’ diyerek hareket ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce araç, on binlerce vicdan sahibiyle pazar günü saat 14’te İncirlik Üssü’nde buluşacağız. İnanıyoruz ki bizim bu hareketimiz, dünya genelinde ABD’nin başındaki kuklaların ve taşeronlarının layık oldukları muameleyi görmeleri için bir kıvılcım olacak. Bu kıvılcım ise Filistin için bir özgürlük ateşine dönüşecek. Bu kapsamda Elazığ’dan iki otobüs ve 60 araçla bizler de özgürlük konvoyuna katılarak yola çıkıyoruz. Yumruklarımız sıkı, sesimiz gür, inancımız tam, amacımız net, söylemimiz tek. ‘‘Filistin Özgür olana kadar mazlumların yanında olmaya ve seslerini duyurmaya devam edeceğiz.’’ diye konuştu.

AdminAdmin