GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-08-2021 20:57

'Kırmızı Montlular'dan yangın bölgesine destek

Elazığ'da, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, İçişleri Bakanlığı ve valilik desteğiyle kurulan 'Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi', meydana gelen yangınlar nedeniyle çeşitli ihtiyaçları bölgeye ulaştıracak.

'Kırmızı Montlular'dan yangın bölgesine destek
"

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 24 Ocak'taki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, İçişleri Bakanlığı ve valilik desteğiyle 3 dernek, 1 öğrenci platformu ve 1 taraftar grubunun katılımıyla yaklaşık 300 gönüllüden oluşan 'Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi' kuruldu. Gönüllüler, depremin ilk gününden itibaren depremzedelere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyerek 20 binden fazla vatandaşa yiyecek ve giyecek yardımında bulundu. Koronavirüs nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan genelgenin ardından Elazığ'da Vefa Sosyal Destek Grubu'na dahil olan gönüllüler hareketi, depremzedelerin ardından Marmaris ve Manavgat başta olmak üzere çıkan orman yangınlarına destek için harekete geçti. Gönüllü ev hanımları tarafından 200 kişilik yemek, yangın yaraları için merhemler, birkisel sirkeler ve maddi yardımın yanında Elazığ Valiliği tarafından ise 400 kıyafet, 400 çocuk giysisi, 400 çocuk bezi ve kadınlar için şalvarlar hazırlandı. Toplanan yardımlar bugün yola koyularak yangın bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılacak. Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ın eşi Ayşe Yırık, Emniyet Müdürü Celal Sel'in eşi Neşe Sel ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın eşi Hülya Göktaş da gönüllü kadınları ziyaret ederek yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ın eşi Ayşe Yırık, yaptığı açıklamada şunları söyledi,"Türkiye'nin birkaç yerinde yangınlardan dolayı mağdur olan vatandaşlarımıza kırmızı montlular vasıtasıyla onların talepleri üzerine eksikleri varmış. Onlar da talepte bulundular bizde Elazığ Valiliği olarak onları hazırladık, paketledik, Erhan beye teslim ettik, onlar da kendilerine iletecekler. Oradaki vatandaşlarımızın sıkıntılarını, acılarını paylaşıyoruz. Rabbim en kısa sürede selamete çıkarsın. Bugün de nasıl ki Elazığ depreminde Türkiye'nin dört bir tarafından vatandaşlarımız bizlere yardımcı olmuş ise biz de Elazığ halkı olarak, Elazığ Valiliği olarak da elimizden geleni yapmaya hazırız"

 

Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi Kurucu Genel Başkanı Erhan Eğit, yangına maruz kalmış vatandaşların yaralarına merhem olmak adına toplandıklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti,"Oradaki insanları en iyi anlayan biziz. Biz affet geçirmiş bir milletiz. Sayın valimizin ve kıymetli eşlerinin çok büyük katkıları oldu. Yaklaşık 400 aileye kıyafet, bir o kadar çocuğa çocuk bezi ve çeşitli destekleri oldu. Bizler de 200'e yakın hanfendinin maddi anlamda, 50'ye yakın hanfendinin de yemek, yöresel yiyecekler ve yangın yaralarına iyi gelen merhemleri ve bitkisel sirkeleri göndereceğiz ve nasıl büyük bir millet olduğumuzu Elazığ'dan da haykırmış olacağız"

Gönüllülerden Saniye İldeniz, yangın yerlerine sirke gönderdiğini dile getirerek şunları söyledi,"Dumandan etkilenen insanlar içip kötü toksinleri atabilirler. Gerçekten çok üzgünüm. Doğayı çok seviyorum, doğanın içinde büyüdüm. Benim de ciğerlerim yanıyor. Biliyorum faydam olmadı ama en azından bir tık oradaki insanların yaralarına ilaç olmak adına buradayım. Doğa insansız yaşar ama insan doğasız yaşayamaz"

Gönüllülerden Gülenber Gürkan ise,"yangın çıkan illerimizde, köylerimizde onlarla beraber olduğumuzu, acılarını paylaştığımızı belitmek için buradayız. Elazığ'daki ev hanımları bir araya geldik, kendimizce bir şeyler yapmaya çalıştık. Pasta börek yaptık, o şekilde onlara ulaşmaya çalışacağız. Çünkü bizde kısa dönem önce bir deprem yaşadık. Tüm Türkiye halkı yanımızda bulundu, bize destek çıktılar, maddi manevi yanımızda oldular. Bizde çam sakızı çoban armağanı olarak kendilerine pasta börek göndermeye çalışacağız"dedi.

AdminAdmin