GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-06-2021 14:48

Kız Kardeşim Projesi Eğitimleri Elazığ’da Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Kız Kardeşim Projesi kapsamında başlatılan eğitim seferberliğinin dördüncüsü Elazığ’da başladı. Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece'nin katılımıyla başlayan eğitim seferberliği kapsamında toplam 10 ilde bin kadın girişimciye ulaşılması hedefleniyor.

Kız Kardeşim Projesi Eğitimleri Elazığ’da Başladı
"

Tarım Ve Orman Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Vakfı ile birlikte 2015 yılından bu yana devam eden Kız Kardeşim Projesi'nin dördüncü ayağı Elazığ'da başladı. Elazığ ile birlikte 10 ilde başlayan proje kapsamında şimdiye kadar 100 binin üzerinde kadına destek verilirken kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amaçlanıyor. Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Elazığ AK Parti Milletvekilleri Sermin Balık, Metin Bulut ve Zülfü Demirbağ, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Sürur Kır ve Elazığ Tarım Ve Orman İl Müdürü Turan Karahan katıldı. İlham buluşması kapsamında kamuoyunda Somer Şef olarak bilinen Somer Sivrioğlu’da katılımcılara bir konuşma yaptı.

 

Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, yaptığı açıklamada şunları söyledi,"Her bölgemiz çok zengin. Bu bölgeye özel çok farklı tatlar var ama bu tatların düzgün ambalajlarda etiket mevzuatına uygun, barkodlu, hijyen ve gıda güvenliği standartlarına uygun, ulusal pazarlarda yer almasını gerektirecek yolumuzda ciddi eksiklerimiz var. İşte tam da bu anlamda ilk etapta 10 ilimizde çalışma başlattık. Elazığ'da bu iller kapsamında. Bugün burada vekillerimiz ile birlikte başlangıcı yaptık. 2 günlük bir eğitim maratonu var. Ticarette eksikliklerimiz var, buradaki eksikliklerimizi tamamlamaya yönelik bu anlamda eğitimler olacak. Finansal okuryazarlık, hijyen, gıda güvenliği, sosyal medya üzerinden ürünler nasıl satılabilir, Dijital Tarım Portalı gibi. Bu konularda üreticilerimizin, kadın kooperatiflerimizin, müteşebbis kadınlarımızın ihtiyacını tamamlayıp eğitim sonrasında da onları yalnız bırakmadan bölgeye bir mentor ve bir danışman atayarak onların gittiği yolda her daim alo dediklerinde karşılarına yardım olarak koşacak, vizyonlarını geliştirecek, farklı ürün geliştirmelerine olanak sağlayacak ve satış noktalarına onları taşıyacak mentor ve danışman destekleri ile devam edeceğiz. Bu da yetmeyecek Ankara'da fuarlar düzenleyeceğiz. Kız kardeşim projesi kapsamındaki kooperatiflerimizi Ankara'ya alıp satın alan camiayla buluşturacağız. Ve bu ürünlerin reyonlarda hak ettiği değeri bulması, katma değerli hale gelmesi için çalışacağız. Bu da yetmeyecek, bu ilimiz bu yolda başarılı bir sonuca ulaştıktan sonra yan bir iline kız kardeşlik yapacak. Dolayısıyla kız kardeşlik büyüyerek ülke sathında devam edecek. Bu ürünler ticaret ile tüm Türkiye'de değil hatta dünya pazarlarına taşınmış olacak. Tarım Ve Orman Bakanlığı olarak bu projeye çok önem veriyoruz, neden? Çünkü kırsal kalkınma için, bölgeye ekonomi yaratılması için, kadınlarımızın cebinin para görmesi için, biyoçeşitliliğimiz için, sürdürülebilir tarım için, ata tohumu olan bu farklı ürünlerimizin gelecek kuşaklara akması için bu proje bizim için çok kıymetli. İçinde, duygusunda kadın olan, kalbinin temizliği ile, yüzünün temizliği ile, yaratıcılığıyla, hırsıyla, başarısıyla ün salmış kadınlarımızın bu proje ile birlikte çok iyi noktaya geleceğini ve hak ettiği değeri bulacağını düşünüyoruz"

AdminAdmin