GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-07-2023 11:55

Körpe Köyünde Nohut Hasadı Yapıldı

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi Kapsamında Elazığ'da uygulanan “Nohutum Tarlada, Yemeğim Sofrada” projesi kapsamında Körpe Köyünde ekimi yapılan Nohut ürünü hasat etkinliği İl Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ, Birlik Başkanları ve çiftçilerin katılımı ile düzenlendi.

Körpe Köyünde Nohut Hasadı Yapıldı

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ, yaptığı açıklama da; “Bakanlığımız tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında; İl Müdürlüğümüzce hazırlanan “Nohutum Tarlada, Yemeğim Sofrada” projesi Bakanlığımız tarafından uygun görülmüş ve projenin uygulama çalışmalarına başlanmıştır. Tohumluk maliyetinin % 75’ i Bakanlığımız tarafından desteklenmiş, % 25’ i ise çiftçilerimiz tarafından karşılanmıştır.

Dağıtımı yapılan Nohut tohumluğu projesinin toplam maliyeti 5.3 Milyon TL. olup, tohumluğun 1.3 Milyon TL.’ si çiftçilerimiz tarafından karşılanmış ve geriye kalan 4.000.000 TL. ise Bakanlığımız tarafından desteklenmiştir.

İlkbahar döneminde İlimiz genelinde 906 çiftçimize 10.428 dekar alan için 146.000 kg. tohumluk ekimi gerçekleştirilmiştir. Merkez İlçemizde ise 146 çiftçimize 2.350 dekar alan için 32.650 kg. tohumluk ekimi gerçekleştirilmiş ve ürünler hasat edilmeye başlanılmıştır. Bu yıl için iklim şartlarının uygunluğu ve yağışların yeterli olması nedeniyle ekimi yaptırılan Nohut ürününde gelişme ve verim iyi durumda olduğunu ve 2023 yılı için İlimiz genelinde yaklaşık 25.000 dekar alanda nohut ekimi yapılmış ve bu ekim alanı karşılığında 3.300 ton ürün rekoltesi beklenilmektedir.” dedi

AdminAdmin