GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-06-2023 13:26

Kurban Bayramı mesajları

Kurban Bayramı dolayısıyla Elazığ il protokolü kutlama mesajı yayımladı.

Kurban Bayramı mesajları

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın Kurban Bayramı mesajı şu şekilde;

“Milli ve manevi değerlerimizin özenle yaşatıldığı ilimizde bir bayramı daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Bayramlar, yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel şekliyle yaşandığı, dargınlık ve kırgınlıkların yerini barış ve muhabbete bıraktığı müstesna günlerdir. Tüm İslam âleminde ve ülkemizde birlik ve beraberlik duygularının yoğun olarak yaşandığı, paylaşmanın en güzel halini ortaya çıkartan ve içerisinde birçok hikmeti barındıran Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızın daha huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmeleri için kamu kurum ve kuruluşlarımızla tüm tedbirleri almış bulunmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit yakınlarımız ve kahraman gazilerimiz olmak üzere Elazığlı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı can-ı gönülden kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım”

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'in Kurban Bayramı mesajı şu şekilde;

“Asırlardır bizi birbirimize bağlayan manevi değerlerimizden olan Kurban Bayramı’nın rahmet ve bereketinde buluşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Manevi dünyamızda ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı’nı hep beraber kutlayacak olmanın huzurunu yaşıyoruz.  Milli ve dini bayramlarımızı birer fırsat olarak görerek, bayramların arttırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanarak bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi daha da perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Başta şehitlerin anne ve babaları, eşleri ve çocukları ile yakınları olmak üzere gazilerin ve ailelerinin de bayramlarını tebrik ediyor, sağlıklı, huzurlu daha nice bayramlar diliyorum. Bu vesileyle, Hac farizasını yerine getirmek için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını Allah’tan diliyorum. Bu duygularla Kurban Bayramı’nın başta Elazığlı hemşehrilerimiz olmak üzere milletimiz ve İslam âlemine barış, sevgi, mutluluk ve sağlık getirmesini temenni ediyorum”

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'in Kurban Bayramı mesajı şu şekilde;

"Bayramlar tıpkı bayrak gibi bağımsızlığın simgesi, birlik ve beraberliğin manevi güvencesidir. Bağımlı, tutsak, yenik ve sömürgeleşmiş toplum veya milletlerin ne kutlayacakları bir bayramı ne de ulaşacakları bir istikballeri vardır. Ne üzücüdür ki, Türk ve İslam coğrafyaları bugün istikrarsızlık içinde bocalamaktadır. Yüz milyonlarca masum soydaşımız ve din kardeşimiz emperyalist operasyonlarla boğuşmaktadır. Kimi zaman diplomatik zorbalıklar, kimi zaman siyasi zorlamalar, kimi zaman ekonomik ablukalar, kimi zaman da tarihsel husumetler vasıtasıyla devasa bir medeniyet birikiminden, dev bir kültür ve inanç müktesebatından intikam için kuyruğa girenlerin hüviyeti bellidir. Bu bakımdan bayramlarımız Türk milletinin barış, huzur, kardeşlik ve kaynaşma hazinesidir. Türk milleti asırlardır irili ufaklı pek çok dış tazyik ve baskılarla oyalanmış, hırpalanmış, bazen de hücuma uğramıştır. Büyük milletlerin tarihsel yolculuğunda bu tip dönemler her zaman vardır ve bundan sonra da kaçınılmaz bir şekilde olacaktır. Ancak, Aziz milletimiz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında “Türkiye Yüzyılı” hedefini ortaya koyarak kararlılığını iç ve dış tüm mihraklara göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Cenab-ı Allah’a manen yaklaşmanın ve yakınlaşmanın muazzam bir fırsatı olan kurban ibadetimizin kabulünü içtenlikle diliyorum. Türk ve İslam aleminde bir sancak gibi yükselen Aziz Milletimizin ve bütün kardeşlerimin Mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın Kurban Bayramı mesajı şu şekilde;

"Teslimiyet, kardeşlik ve dayanışma gibi kıymetli hasletlerin ön plana çıktığı mukaddes bir zaman dilimi olan Kurban Bayramı'nı mutluluk ve sevinçle karşılıyoruz. Bayramlarımızı bayram yapan dayanışma ruhumuz, kardeşlik bağlarımız, birlik ve beraberliğimizdir. Her bayram olduğu gibi bu bayram da kimsesizleri kimsesiz, öksüz ve yetimlerimizi tebessümsüz, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım. İnancımızın ve medeniyetimizin bize kazandırdığı, bizi biz yapan değerlerimizi en güçlü şekilde yaşayalım ve yaşatalım. Yaşadığımız 6 Şubat depreminin ardından yaralarımızı sarmaya devam ederken dayanışmanın sembolü olan bu bayramda depremzede kardeşlerimizi unutmayalım. Bayram sevincimizin ülkemizi, İslam coğrafyasını ve tüm insanlığı kuşatmasını, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Elazığ Belediyesi olarak hemşehrilerimizin huzur içinde bir bayram yaşamaları için bayram öncesi gerekli tüm çalışmalarımızı tamamladık. Bayram süresince de nöbetçi ekiplerimizle hemşehrilerimizin hizmetinde olacağız. Bu vesileyle başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere kıymetli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bayramın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum"

 

AdminAdmin