GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-01-2023 16:11

MİLLETVEKİLİ BULUT: HARPUT DİNİ İHTİSAS MERKEZİMİZ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Harput’ta yapımı tamamlanarak hizmete açılan Harput Dini İhtisas Merkezi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

MİLLETVEKİLİ BULUT: HARPUT DİNİ İHTİSAS MERKEZİMİZ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Milletvekili Bulut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Harput’a gelen hemşehrilerime mutlaka Diyanet Eğitim Merkezini ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Merkez Ulu Camii’nin hemen yanıbaşında. Eğitim merkezimizin kapıları hemşehrilerimize açık. Kurum yetkililerine dışardan gelen ziyaretçileri misafir etmeleri talimatı verildi. Harput’ta Diyanet Eğitim Merkezimizi gören herkes ne kadar güzel bir proje yaptığımız takdir edecektir. Bu projeyi Harput’ a yapmak fikri çok heyecan verici bir fikirdi. Bugün bu projeyi hayata geçirmiş olmak Harput’a kazandırmış olmakta muhteşem bir duygu. Proje, mekana muhteşem yakıştı.

Bu projedeki esin kaynağımız, daha önce arkadaşlarımız ile ortak hayalimiz olan Harput’a ilahiyat fakültesi ya da İslami İlimler Akademisi kurmak ile ilgili yürüttüğümüz çalışmalardır. Aslında biz burada nasıl bir mekan ve nasıl bina ve mimari olması gerektiğini yıllar önce hayal edip karar vermiştik.

O dönem yatırım programlarında olmamasına rağmen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kalkınma Bakanlığı arasında mekik dokuyarak bu özel projeyi yatırım programına aldırdık.

Eğitim merkezinin hemen yanında Ulu Cami var bu iki mekanı bütünleştirdiğimizde çok daha muhteşem bir görüntü yakalayacağız. Bu projede Harput kent dokusuna uygun geleneksel mimari ve modern bakışı buluşturarak böylesine özgün bir proje ortaya çıkardık.

Diyanet eğitim merkezimizin mimari projesini bizatihi biz, ortak akılla çizdik. 

Yaklaşık 30.000 m2 arazi üzerinde inşa edilmiş toplam kapalı alanı yaklaşık 20.000 m2 den oluşmaktadır. Eski diyanet eğitim merkezinin yerinde kendi arsasına yapıldı.

 

Bünyesinde;

İdari binalar 

Konferans salonu, kütüphaneler,

Eğitim derslik bloğu 

Restorant- yemekhane bloğu 

Spor salonu kapalı otopark 

3 lojman bloğu (18 daire ) 

23 kursiyer konaklama bloğu 92 odaya, 276 yatak kapasitesine sahiptir.

Hatırlanacağı üzere ulusal basında Harput’a eğitim külliyesi yapılmaması için haberler yapıldı. Şahsım hedef olarak gösterilip “Milletvekili Metin Bulut bu krizde Harput’a Diyanet Eğitim Merkezi yaptırmak için çalışıyor” diye haberleştirmişlerdi. Kınayıcıların kınamasına bakmadan işimize baktık ve projemizi tamamladık. 

Gerçekten hayırlı ve gerçekten çok güzel oldu.

Eğitim merkezinin inşa sorumluluk sürecini İl Özel İdaresi ile yaptık. İl Özel İdaresi bu projede gerçekten çok güzel bir iş çıkardı. Bu vesileyle İl Özel idare yöneticilerini ve tüm ekiplerini yürekten tebrik ediyorum.

Harput Diyanet Eğitim Külliyesini milletvekili arkadaşlarımızla birlikte başlattık ve hamd olsun tamamladık. Eğitim merkezimiz şu an hizmet veriyor. Harput’a yolu düşen hemşehrilerimizi çay içmeye bekleriz"

AdminAdmin