GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2023 18:17

Protokol Üyeleri Yurtlarda Kalan Depremzedeleri Ziyaret Etti

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları Elazığ AK Parti Milletvekili Sayın Sermin Balık ve Erzurum AK Parti Milletvekili Sayın Zehra Taşkesenlioğlu GSB yurtlarında kalan depremzedeleri ziyaret ettiler.

Protokol Üyeleri Yurtlarda Kalan Depremzedeleri Ziyaret Etti

GSB yurtlarında kalan depremzedelere; kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, meyve ve sınırsız çay verilip, aynı zamanda tüm nevresimleri günlük yıkanıp odalarının temizliği büyük bir titizlik ile yapılıyor.  Farklı illerden gelen depremzedeler kendileri ile ilgilenen tüm müdürlerden, personellerimizden ve gönüllülerimizden razı olduklarını verilen hizmetlerin yerinde olduğunu yurtlarımızın temiz olduğunu ev hissiyatını birazcık ta olsa verdiğini ifade ettiler.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ AK Parti Milletvekili Sayın Sermin Balık, Erzurum AK Parti Milletvekili Sayın Zehra Taşkesenlioğlu ile Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları yurtlara ziyarette bulunarak depremzedelerin yalnız olmadıklarını ve ihtiyaçlarının olup olmadığını sorarak yanlarında oldukları söylediler.  Her bir vatandaşımız ile sohbet ederek destek oldular.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremler nedeniyle 10 ilimizde büyük yıkımlar olmuştur. Depremin ilk saatinden itibaren yurtlarımızda, tesislerimizde ve idari kısımda görev yapan personellerimiz ile birlikte depremzede vatandaşlarımıza kusursuz bir şekilde ev sahipliği yapıyoruz. 24 Ocak Elazığ depreminde olduğu gibi ve şehrimizi büyük ölçekte etkileyen bu depremde de kağılarımızı vatandaşlarımıza açmıştık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatlarıyla GSB yurtları tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da depremzedelerimize açıldı. Bakanlığımızın ve devletimizin bizlere verdiği destek ile depremzedelerimizin elimizden geldiğince yanında olarak beslenme, barınma ve psikolojik destek sağlıyoruz. Depremden en çok etkilenen geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yaşadıkları korkuyu bir nebzede olsa unutturmak için görevli personellerimiz tarafından çeşitli oyunlar oynatarak, resimler çizdirerek, filmler izleterek destek veriyoruz. Yurtlarımıza gelerek depremzedelerin yanında olan Valimize, Milletvekillerimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” denildi.

AdminAdmin