GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-10-2022 15:00

Şehit Yusuf Ataş'ın Babası:"Evladımın kanı yerde kalmaz"

Pençe-Kilit Operasyonunda teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş (21) memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı. Baba Necat Ataş,"Allah ülkemizin bütünlüğünü bozmasın, bölmek isteyenlere fırsat vermesin. İnşallah devletimiz büyüktür, evladımın kanı yerde kalmaz. Benim evladım son şehit de olmayacak, ilk şehit de değildir. Bu topraklar yıllarca şehit vermiştir, verecektir de. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, ülkemizin birliğini bozmak isteyenlere fırsat vermesin"dedi.

Şehit Yusuf Ataş'ın Babası:

Irak’ın kuzeyindeki Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde, dün teröristler tarafından açılan taciz ateşiyle yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın cenazesi defnedilmek üzere askeri uçakla memleketi Elazığ’a getirildi. Kovancılar ilçesi belediye meydanındaki cenaze töreninin ardından şehidin naaşı ilçe asri mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.

 

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın (21) polis memuru olan babası Necat Ataş,"Elhamdülillah çok şükür, Allahu Teala bizlere bu mertebeyi nasip ettiği için şükür olsun. Oğlumuz vatan için çalıştı, vatan için şehit oldu. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Allah ülkemizin bütünlüğünü bozmasın, bölmek isteyenlere fırsat vermesin. İnşallah devletimiz büyüktür, evladımın kanı yerde kalmaz. Benim evladım son şehit de olmayacak, ilk şehit de değildir. Bu topraklar yıllarca yani şehit vermiştir, verecektir de. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, ülkemizin birliğini bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Allah hepinizden razı olsun, gelen herkesten Allah razı olsun. İnşallah en kısa zamanda vasiyetle ilgili çalışma yapacağız, Lösev'den de aradılar. Bu konu ile ilgili kendilerinin de bir çalışması varmış. Çocuğun da vasiyetini duyunca onlar da birebir ilgilenecekleri bir kız çocuğu olduğunu söylediler. Allah onlardan da razı olsun inşallah. Kızı bulmuşlar en kısa zamanda bizimle irtibata geçeceklerdir. Nasip olmadı benim oğluma görmek ama inşallah biz göreceğiz. En son dün konuştuk, çok hoş şeyler söyledi, yerim güzel, rahatız dedi. Geçen hafta görüştüğümüzde şehit olan üsteğmenle ilgili konuşmuştu, üzülmüştü de. Gel dedim, gelemem baba, şimdi gelirsem bana hain derler. Ben hain değilim ki. Ne zaman buradaki görevim biterse o zaman gelirim dedi. Görevi de dün itibarıyla bitti, getirdik defnettik. Allah şehadetini kabul etsin, Allah bütün ölmüşlerimizden razı olsun, ondan da razı olsun. Biz hiç kendisinden incinmedik Allahu Teala inşallah kendisini incitmez"dedi.

AdminAdmin