GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-06-2023 14:50

Sivrice’de %70 Hibe Destekli Makine Ekipman Dağıtımı Yapıldı

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finanse ettiği %70 hibe destekli makine ekipman dağıtım töreni Sivrice Belediyesi Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Sivrice’de %70 Hibe Destekli Makine Ekipman Dağıtımı Yapıldı

Programa; Sivrice Kaymakamı Efecan ŞAHİN, Sivrice Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Abdulkadir AKKAN ile üreticiler katıldı.

İnsanımızın daha kaliteli yaşaması ve her alanda verimli koşullara kavuşması için bu tür projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen İl Müdür Yardımcısı AKKAN; Üretim maliyetlerinin yükseldiği son günlerde tarımda mekanizasyonun uygulanması işsizlik maliyetini ciddi anlamda düşürecektir. Tarım ve Orman Bakanlığı son 20 yılda projelere verdiği finansal destekle üreticilerimize büyük destek verdi.

Bugün Sivrice’de DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finanse ettiği %70 hibe desteği ile çiftçilerimize 50 adet çapa makinası, 60 adet süt sağım makinası ve 10 adet süt soğutma tankı dağıtacağız. İnşallah üreticilerimizin aldıkları bu destek ilçede üretimin artmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

AdminAdmin