GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-03-2022 16:33

Su Ürünleri Av Yasağı Başlıyor

Elazığ genelinde tüm iç sularda 1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında su ürünleri av yasağı başladı.

Su Ürünleri Av Yasağı Başlıyor
"

Avlanma yasağı süresince; amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığı, yetiştiricilik ve deniz balıkları hariç, diğer iç su balıklarının her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı ve nakli yasaktır. Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli personel ile kolluk kuvvetleri avlanma yasağı döneminde, kanun ve yönetmeliklerdeki yasak, sınırlama ve yükümlülüklere aykırı hareket edenler hakkında idari para cezası uygulayacak. Bu dönem içerisinde koruma ve kontrol faaliyetlerinin daha etkin ve yaygın olarak yapılabilmesi duyarlı vatandaşların işbirliği ile mümkün olacaktır. Bu işbirliğini sağlamak için vatandaşlar su ürünleri av yasağı süresince 241 16 16 – 241 17 17 nolu  telefonlar ile 112 Acil Çağrı Hattına bildirimde bulunabilirler.

Elazığ su ürünleri avlak sahalarında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü su ürünleri denetim ekipleri tarafından yürütülmekte olan kontrol faaliyetleri av yasağı süresinde de artarak devam edecek. Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır.

Yasak süresince tüm balıkçıların mevzuat hükümlerine uymalarını önemle hatırlatıyoruz.  Aksi takdirde 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre idari yaptırımlar uygulanacak.

AdminAdmin