GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-08-2023 08:40

TKDK 2014-2020 IPARD Programı 13.Başvuru Çağrı İlanı’na Çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 16 Ağustos 2023 tarihinde On Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıktı.

TKDK 2014-2020 IPARD Programı 13.Başvuru Çağrı İlanı’na Çıktı

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç YILMAZ’ın yaptığı açıklamaya göre “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbiri adı altında Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler ve Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler % 60 ile % 80 arasında değişen oranlarda desteklenirken, “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbirinden ise Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına % 50 ile % 60 arasında hibe desteği sağlanacaktır. Bu çağrı döneminin en önemli özelliği yapım işi desteklenmeyecek, yalnızca makine ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteklenecektir.

YILMAZ; ‘’TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak her çağrı döneminde olduğu gibi 13.Çağrı Dönemi’nde de Elazığ’ımızı bu desteklerden en fazla olacak şekilde faydalandırmak en önemli amacımız. Ancak bunun yanı sıra hazırlanan projelerin nitelikli ve katma değerli olmasını arzuluyoruz. Bu şehirde yatırım yapmak isteyen herkesi Kurumumuza bekliyorum.’’ Diyerek 13.Çağrı Dönemi’nin toplam bütçesinin 20 milyon Avro olduğunu, “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbiri kapsamında hazırlanacak projelerin son teslim tarihinin 28 Eylül , “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbiri kapsamında hazırlanacak projelerin ise son teslim tarihinin 12 Ekim olduğunu belirtti.

AdminAdmin