GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-10-2023 18:23

Türkiye'nin ilk Kahve Fincan Müzesi açıldı

Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Türkiye'de ilk olan kahve fincan müzesi tarihi mahalle Harput’ta açıldı.

Türkiye'nin ilk Kahve Fincan Müzesi açıldı

Elazığ Valiliği, İl Özel İdaresi ve Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETÜDER) işbirliğinde Cumhuriyetin 100. yılına özel bir müze kazandırmak adına Türkiye'de ilk olan kahve fincan müzesi açıldı. Müzede, Türkiyenin birçok ilinden gelen bağışlarla toplanan 2023 fincan sergilendi.

 

Açılışta konuşan ETÜDER Başkanı Ahmet Bulut ‘’Cumhuriyetin 100. yılına özel açılış yaptıklarını ve Elazığ'ın kültürel ve turizm tanıtımı açısından etkisi olacağını’’ söyledi.

 

Elazığ Valisi Ömer Toraman ise, ‘’Cumhuriyetimizin ve devletimizin 100. yılında coşku ile kutlarken kültür alanında müdürümüz bir katkıda bulunmak istediler. Bir Fincan Müzesi oluşturdular. Harput artık müzeler beldesi haline gelmeye başladı. Vatandaşların ziyaret edebilecekleri mekanlar oluşturuyor. Buna bir katkı olması bakımından ETÜDER bu müzeyi oluşturdu” dedi.

 

Kahve Fincanı Müzesi protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesilmesinin ardından vatandaşların hizmetine sunuldu. Protokol üyeleri ve vatandaşlar açılışı yapılan müzeyi gezdiler.

AdminAdmin