SAĞLIK
Giriş Tarihi : 28-11-2023 11:30

ELAZIĞ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ PROF. DR. CAHİT POLAT, ''EN ÜCRA KÖYLERE SAĞLIK HİZMETİ GÖTÜRÜYORUZ''

Elazığ Sağlık Müdürlüğüne bağlı mobil sağlık ekipleri, köylere yönelik sağlık hizmetlerini sürdürüyor.

ELAZIĞ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ PROF. DR. CAHİT POLAT, ''EN ÜCRA KÖYLERE SAĞLIK HİZMETİ GÖTÜRÜYORUZ''

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ merkezli meydana gelen deprem ve koronavirüs ile mücadeleye rağmen köylere yönelik ‘Mobil Sağlık Taraması’ hizmetleri devam ediyor. 2 araç, 1 doktor ve 5 sağlık personelinden oluşan ekipler en ücra köylere sağlık hizmeti götürüyor. Eylül ayı itibarı ile 135 köyün sağlık taramasını tamamlayan mobil ekipler şimdiye kadar 6 bin 661 vatandaşa kişisel danışmanlık, yatalak veya tedavisi devam eden bin 812 hastaya tansiyon ölçümü, 148 kan şekeri ölçümü, 663 pansuman ve 671 hasta vatandaşa da yerinde enjeksiyon hizmeti verildi. 11 bin kadına ise çeşitli sağlık konularında aktif toplu eğitimler verildi.


Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ merkezli meydana gelen deprem ve hemen akabinde tüm dünyayı etkisi altına alana pandemi ile mücadeleye rağmen köylere yönelik ‘Mobil Sağlık Taraması’ hizmetlerinin devam ettiğini söyledi.

Mobil sağlık ekipleri ile hastaların ayağına gittiklerini belirten Prof. Dr. Cahit Polat” 2 araç, 1 doktor ve 5 sağlık personelinde oluşan ekiplerimiz ile en ücra köylerimize sağlık hizmeti götürüyoruz. Yaşanan depremler ve pandemi sürecinde bile kırsaldaki tüm hastalarımızın taleplerine cevap verdik ve müdahalede bulunduk. Talep ve ihbarların dışında rutin sağlık taramalarımız devam etmektedir. Eylül ayı itibarı ile Müdürlüğümüz, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi organizasyonunda 135 köye yönelik sağlık taraması tamamlanmıştır. Mobil ekiplerimiz şimdiye kadar yaklaşık 6 bin 500 kilometre yol kat ederek, 6 bin 661 vatandaşımıza ihtiyaçlarına göre kişisel danışmanlık, yatalak veya tedavisi devam eden bin 812 hastaya tansiyon ölçümü, 148 kan şekeri ölçümü, 663 pansuman ve 671 hasta vatandaşımıza da yerinde enjeksiyon hizmeti verilmiştir. Halk arasında gezici ekip olarak bilinen arkadaşlarımızla muayene, aşılama, gebe, bebek ve çocuk takibi, 15-49 yaş kadın takibi, ve aile planlaması gibi hizmetler veriyoruz. Amacımız devletimizin verdiği imkanlarla vatandaşlarımıza yerinde sağlık hizmeti vermek ve elimizden geldiğince tedavilerini yerinde sağlamaktır. 212 kadın vatandaşımızı taşımalı olarak merkeze getirerek, Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz bünyesinde bulunan KETEM (Kanser Erken Teşhis Merkezi) tarafından taramaları yapılarak, tekrar ekiplerimiz tarafından mobil araçlarla köylerine ulaşımları sağlanmıştır. Şimdiye kadar merkeze köylerimizde yaklaşık 11 bin kadın vatandaşımıza çeşitli sağlık konularında aktif toplu eğitimler verilmiştir. Girmiş bulunduğumuz kış şartları dikkate alınarak 112 acil sağlık hizmetleri alanında da her türlü tedbiri alarak, başta kar paletli olmak üzere tüm hazırlığımızı yapmış bulunmaktayız” şeklinde ifade etti.

AdminAdmin